Περισσότεροι από 600 κάτοικοι των δήμων Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου και Ανωγείων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, είχαν την δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις το διάστημα 30-31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε δήμους του νησιού σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού (Κοργελάνιο – Μπενάκειο Ίδρυμα).
Τον συντονισμό της κοινωνικής προσφοράς είχε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Θεανώ Βρέντζου, και υποστηρίχθηκε από τους δήμους μέσω του κοινωνικού προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” αλλά και των Κέντρων Υγείας. Συγκεκριμένα οι πολίτες έκαναν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στις ειδικότητες του Αγγειοχειρούργου, Ουρολόγου, και Ω.Ρ.Λ.

Η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την χαρά της για την επιτυχία που σημείωσε η κοινωνική πρωτοβουλία της Περιφέρειας, και την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα το επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που εθελοντικά συμμετείχε στην αποστολή, τους δήμους, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», και τα Κέντρα Υγείας.

Η κ. Βρέντζου επεσήμανε ότι αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και φροντίδας θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες του νησιού προσφέροντας έτσι ένα σημαντικό ‘δίχτυ προστασίας’ στους αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας.

Οι γιατροί που συμμετείχαν εθελοντικά από το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού ήταν :

– Ηρακλής Πούλιας Συντονιστής – Δ/της Ουρολογικής Κλινικής

– Νικόλαος Μπέσιας Συντονιστής – Δ/της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

– Δημήτριος Λεφατζής Συντονιστής – Δ/της Ω.Ρ.Λ Κλινικής

Η ιατρική ομάδα συνοδευόταν από την εθελόντρια νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, Βούλα Γεωργάκη και την εθελόντρια νοσηλεύτρια Αλεξάνδρα Σπανούδη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook