Την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν με πρόσχημα τις εξελίξεις στη Συρία βρήκαν και κάποιοι στην εγχώρια αγορά των υγρών καυσίμων.

Έτσι, στα νησιά η αμόλυβδη βενζίνη άγγιξε τις τελευταίες ημέρες ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, τις τελευταίες περίπου 15 ημέρες η βενζίνη έχει ακριβύνει γύρω στα 3 λεπτά το λίτρο. Αύξηση η οποία είναι υψηλή για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης έχει ανέβει στα 1,73 ευρώ το λίτρο από 1,703 που ήταν στις 15 Αυγούστου.

Το διάστημα αυτό καταγράφεται μια κούρσα ανόδου της τιμής. Η λιανική, δηλαδή αυτή με την οποία πουλάνε τα βενζινάδικα, έχει αυξηθεί κατά μεγαλύτερο από τις 22 Αυγούστου, οπότε και ήταν στα 1,711 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή τα δύο από τα τρία λεπτά της αύξησης τα έχει «τσιμπήσει» τις τελευταίες, μόλις, οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με το «Έθνος», πριν από την λιανική, ανάλογη πορεία έχει ακολουθήσει και η τιμή διυλιστηρίων για την αμόλυβδη βενζίνη.

Στις 15 Αυγούστου η τιμή στα διυλιστήρια ήταν 1,28 ευρώ το λίτρο και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στις 29 Αυγούστου ήταν στα 1,31 ευρώ το λίτρο. Όπως και να έχει το ύψος της τιμής πώλησης της αμόλυβδης στα νησιά δεν δικαιολογείται από τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά μάλλον από κερδοσκοπικές… ορέξεις λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook