Στην ιστοσελίδα των αμερικανών πεζοναυτών εισέβαλαν χάκερς που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, καλώντας τους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο Ομπάμα είναι ένας προδότης που θέλει να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο για να σώσει τους αντάρτες της Αλ-Κάιντα», ανέφεραν στο μήνυμά τους.

Την ηλεκτρονική εισβολή επιβεβαίωσε το Σώμα των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνονυας ότι η ιστοσελίδα Marines.com επανήλθε στην κανονική της μορφή.

Η ιστοσελίδα «λειτουργεί πλέον κανονικά, οι ομάδες μας παρακολουθούν ενεργά την κατάσταση και προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη νέα επίθεση», ανέφερε ο λοχαγός Έρικ Φλάναγκαν.

Το Σώμα των Πεζοναυτών δεν μπορούσε αρχικά να επιβεβαιώσει ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης, αλλά η οργάνωση Ηλεκτρονικός Στρατός της Συρίας είναι αυτή που τελικά ανέλαβε την ευθύνη.

Η ίδια ομάδα έχει εισβάλει ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες των New York Times, της Washington Post καθώς και σε άλλους σημαντικούς δικτυακούς τόπους.

Η επιχείρηση εναντίον του Σώματος των Πεζοναυτών έρχεται μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ομπάμα ότι σκοπεύει να ξεκινήσει μια στρατιωτική επίθεση κατά του συριακού καθεστώτος, σε απάντηση για τη χρήση χημικών όπλων κατά του συριακού λαού.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook