Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης, ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «Νόστιμον Ήμαρ» παρουσιάζει το μουσικοποιητικό ακρόαμα - θέαμα «Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΩΣ ΑΙΤΗΜΑ».

Μια εκδήλωση συμπαράστασης και ενίσχυσης προς το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου. Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης (η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του προέδρου πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου κ. Νίκου Ματζαπετάκη) θα διατεθούν για την αγορά διασωστικού εξοπλισμού προκείμενου να γίνει αποτελεσματικότερο το έργο των εθελοντών Διασωστών στις υγειονομικές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν από το Δήμο Ηρακλείου και όχι μόνο.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη των δύο κηποθεάτρων της πόλης μας τα τελευταία δύο χρόνια και παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον έχει ανάγκη κάθε βράδυ από μέσα Ιουλίου μέχρι τέλος Σεπτέμβρη που διαρκούν οι εκδηλώσεις.

Παράλληλα αναλαμβάνει υγειονομικές καλύψεις αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διεξάγονται στο Νομό Ηρακλείου, εκπαιδεύει πολίτες στις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και συνδράμει εκτάκτως, όποτε υπάρχει ανάγκη, στις κρατικές υπηρεσίες.