Υλικά

• 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
• 400 γρ. χαρουπόμελο
• 70 γρ. μέλι θυμαρίσιο
• 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
• 1 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• 200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
• ½ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
• 110 γρ. ελαιόλαδο
• 100 γρ. σουσάμι, καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το ελαιόλαδο με το χαρουπόμελο και το μέλι για 2-3 λεπτά. 

Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ. 

Δουλεύετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο και κάπως αραιό μείγμα Ρίχνετε τα καρύδια, αναμειγνύετε για να διασκορπιστούν μέσα στο μείγμα και αδειάζετε σε μικρά φορμάκια του κέικ, τα οποία έχετε λαδώσει ελαφρά.

Πασπαλίζετε με άφθονο σησάμι την επιφάνειά τους και ψήνετε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Τα βγάζετε από τις φόρμες αφού κρυώσουν εντελώς.