Τελευταία ενημέρωση 13:03

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων προς την ανατολική Μεσόγειο από κεντρικό σημείο της θάλασσας.

Η είδηση μεταδίδεται από το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας, Russia Today. 

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10:16 (ώρα Μόσχας, 09:16 ώρα Ελλάδας) και εντοπίσθηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (νότια Ρωσία).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα αξιωματούχος του υπουργείου, σύμφωνα με το Reuters, άσκησε κριτική στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο θάλασσα, κοντά στη Συρία.

Πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας και αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν χθες Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο πύραυλοι έπεσαν, τελικά, στη θάλασσα, με αναλυτές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δοκιμαστικές βολές.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ωστόσο ότι κανένα αμερικανικό πλοίο ή αεροσκάφος δεν εκτόξευσε πύραυλο στη Μεσόγειο.

newpost.gr/protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook