Περίσσευε το θράσος 68χρονου επιτήδειου ο οποίος επιχείρησε να αποσπάσει ποσό ύψους 10 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, υποσχόμενος υπεραπόδοση μέσω υποτιθέμενου επενδυτικού προγράμματος, που θα έφερνε κέρδη 40 εκατ. μέσα σε 15 μέρες.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του 68χρονου, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 68χρονος παρουσιάστηκε στα τέλη Ιουλίου στον υποδιοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ως δήθεν επιχειρηματίας – εκπρόσωπος κατασκευαστικής εταιρείας, με έδρα την Ιταλία, και επιχείρησε να τον πείσει να επενδύσει 10 εκατ. ευρώ σε επενδυτικό πρόγραμμα του εξωτερικού, που υποτίθεται ότι θα απέφερε το ποσό των 50 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, προκειμένου να πείσει για τη φερεγγυότητά του, ο 68χρονος παρέδωσε στον υποδιοικητή σχετική επιστολή, όπου περιγραφόταν αναλυτικά το επενδυτικό πρόγραμμα και τα υποτιθέμενα κέρδη που θα αποκόμιζε το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εταιρεία ήταν «φάντασμα», ενώ στο σπίτι του 68χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος επιστολών, με ανάλογο περιεχόμενο, τις οποίες έστελνε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2011 σε διάφορους οικονομικούς παράγοντες.

Ο υποδιοικητής του Ιπποκράτειου υπέβαλε μήνυση κατά του επιτήδειου, ενώ η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ιefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook