Την άρση της απόφασης μετάθεσης τεσσάρων νοσηλευτριών από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, ζητά με επιστολή του προς τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

“Κύριε Διοικητή,

Πληροφορούμαστε πως με απόφασή σας μεταθέτετε τρεις νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο Ηράκλειο και μία στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια ενέργεια απολύτως παράλογη που δεν εξυπηρετεί καμία λογική προγραμματισμού κι όσα έχουμε συμφωνήσει επανειλημμένως μαζί σας, κατά τη διάρκεια συσκέψεων στο γραφείο σας.

Έχουμε συμφωνήσει πως πρέπει να λειτουργούν οι τέσσερις βασικές κλινικές και έχει γίνει αποδεκτό από εσάς αλλά και την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με δημόσιες διαβεβαιώσεις.

Ωστόσο γνωρίζετε πως τον Αύγουστο δεν λειτούργησε η παθολογική κλινική και εξακολουθεί να μην λειτουργεί εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για πάνω από 40.000 ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής.

Κι ενώ αναλάβατε να δώσετε λύσεις, δεν το πράξατε ποτέ. Επιπλέον, οι ελλείψεις συνεχώς διογκώνονται με αποτέλεσμα να είναι γνωστά τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Κι ενώ λύσεις και διέξοδος δεν υπάρχει, έρχεστε σήμερα με μια επικίνδυνη απόφαση να δώσετε το τελειωτικό κτύπημα και να σηκώσετε πάλι την κοινωνία στο πόδι.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως αυτό οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας αφού οι ελλείψεις μέχρι τώρα είναι τραγικές.

Κι ενώ είστε ενημερωμένος, γνωρίζετε αναλυτικά τα προβλήματα που σας έχουν εκτεθεί πολλάκις και δεν τα έχετε αντιμετωπίσει, προχωρείτε σε μία ακόμα ενέργεια που βλάπτει καθοριστικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ως Δημοτική Αρχή και ως κοινωνία αποδοκιμάζουμε την απόφαση αυτή και σας προτρέπουμε να ανακαλέσετε την πρωτοβουλία.

Είναι σαφές πως από την πλευρά μας δεν θα επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση του τόπου μας με λογικές συγκεντρωτισμού.

Σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση αυτή και να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με το προσωπικό που λείπει για να μπορεί να λειτουργεί στοιχειωδώς.

Είναι σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους ακροβατισμούς και παλινωδίες”.