Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση λουόμενου απεφεύχθη νέο περιστατικό πνιγμού σε παραλία των Χανίων ενώ ένα άτομο οδηγήθηκε στην Εντατική του Νοσοκομείου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, στη 1 περίπου το μεσημέρι, λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή του Κουμ - Καπί αντιλήφθηκε ότι 70χρονος κινδύνευε να πνιγεί καθώς οι δυνάμεις του, για άγνωστο λόγο, τον είχαν εγκαταλείψει.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, τον προσέγγισε και τον ανέσυρε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στην ακτή ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 70χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Εν τω μεταξύ, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr (δείτε εδώ), από τις 31 Αυγούστου, με απόφαση του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εφαρμόζει σχετικό νόμο του 2000, οι παραλίες μένουν χωρίς ναυαγοσώστες ενώ από 1 Σεπτέμβρη, δεν εγκρίνει τυχόν δαπάνες των Δήμων για την εργασία ναυαγοσωστών.

Περιστατικά σαν και το σημερινό αλλά πρωτίστως οι συνεχιζόμενοι πνιγμοί σε παραλίες της Κρήτης στις οποίες προβλέπεται η ύπαρξη ναυαγοσωστών, σε συνδυασμό με την προσπάθεια όσων ασχολούνται με τον τουρισμό για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δημιουργούν ερωτηματικά για την παραπάνω απόφαση.