Στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες η θεατρική ομάδα \’\’ενφαιδρώ\’\’ παρουσιάζει την Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.15 με το έργο Μήδεια του Μένη Μποσταντζόγλου. Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του ελληνικού ρεπερτορίου.

Στη Μήδεια, ο Μένης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνησα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα, ούτε να δουλέψουνε θέλανε, και είχε κι έναν άντρα που την κεράτωνε από πάνω και ήθελε να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Κορίνθου!

Έτσι, θολωμένη η Μήδεια από τη ζήλια και όλα τα προβλήματα που την περικυκλώνανε, αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ\’ την κουζίνα και φεύγει!

Η μοναδικότητα της γραφής του Μπόστ, παρουσιάζει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, σε μια κωμικοτραγική φιγούρα.

Όλοι οι ήρωες της γνωστής Αρχαίας Τραγωδίας, μεταφέρονται στην σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα με έναν περίτεχνο και Αριστοφανικό τρόπο γραφής.

Στη συνέχεια Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 έξω από το Δημαρχείο Φαιστού μεγάλη συναυλία ελληνικού και ξένου τραγουδιού με ντόπιους καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα.

Τέλος, το τετραήμερο εκδηλώσεων κλείνει με παραδοσιακή κρητική μουσική βραδιά με συγκροτήματα που ξέρουν να αναδεικνύουν την παράδοση της Κρήτης και θα μας κάνουν να ξεφαντώσουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Φαιστού «ΔΡΩ» και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού. Να σημειωθεί επίσης ότι η είσοδος για την θεατρική παράσταση είναι 3 ευρώ, ενώ για τις συναυλίες είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook