Απαντητική επιστολή προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τον Δήμαρχο Σητείας απέστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με την έδρα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας.

Αναλυτικά το κείμενο της απαντητικής επιστολής του κ. Αυγενάκη έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

Απαντώντας στις επιστολές σας, δηλώνω εξ’ αρχής το σεβασμό και την αγάπη μου σε ένα από τα ομορφότερα και ιστορικότερα μέρη της Κρήτης, το νομό Λασιθίου και ιδιαίτερα τη Σητεία - έδρα του τμήματος Διαιτολογίας και φυσικά στην Ιεράπετρα. Καταθέτω επίσης την εκτίμησή μου στους πολίτες των Δήμων σας και σε καθένα σας ξεχωριστά αλλά και στο θεσμό που υπηρετείτε.

«Επιτρέψτε μου, να μην απαντήσω στα όσα με υπερβολή και ένταση περιγράφετε απευθυνόμενος στο πρόσωπό μου κύριε Δήμαρχε Ιεράπετρας. Ωστόσο, σας ενημερώνω ότι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική μας επικοινωνία με το Δήμαρχο Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη, αναλύσαμε διεξοδικά, το θέμα που θίγετε σήμερα και έδειξε να κατανοεί έως και να συμφωνεί κατά τη κατάληξή της συζήτησης μας, την ώρα που εσείς δεν μπήκατε στον κόπο να δείτε τι ακριβώς ζητώ με τη τροπολογία την οποία κατέθεσα προς τον Υπουργό Παιδείας πριν μερικές ημέρες.»
«Παρ’ όλα ταύτα είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας, ως Δήμαρχος, κύριε Δήμαρχε Ιεράπετρας να προβάλετε και να τεκμηριώνετε, όπως εσείς κρίνετε θέματα αυτοδιοικητικά ή γενικότερα. Ωστόσο, μή μου στερείτε το δικαίωμα ως Βουλευτής να προτείνω νομοθετικές βελτιώσεις με ικανά και θεμελιωμένα επιχειρήματα.»

Απλά σας μεταφέρω την τελευταία μου φράση κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη, την οποία επαναλαμβάνω και σε εσάς: «Έχουμε περάσει ανεπιστρεπτί από την εποχή των κινήσεων εντυπωσιασμού και επικοινωνίας «φυτεύοντας» ταμπέλες άνευ περιεχομένου «δεξιά -αριστερά» εις το όνομα τοπικιστικών ισορροπιών. Επιβάλλεται να αποδεσμευτούμε από νοοτροπίες του παρελθόντος, και να προχωρήσουμε σε πολιτικές ουσίας, λειτουργικής διαχείρισης και ορθών πολιτικών επιλογών.»

Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολόγιας της Σητείας λειτουργούσε και επιβάλλεται να συνεχίσει να λειτουργεί. Μάλιστα, πρότασή μου είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον τμήμα της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και όχι εντάσσοντάς το στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, αλλά σε σχολή που πραγματεύεται ζητήματα Υγείας, την ώρα που όλες οι υποδομές γεωπονικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και λειτουργούν στην έδρα του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Αντί να διεκδικείτε τον «τύπο» είναι καλύτερο να αναζητάτε την ουσία.

Σας ευχαριστώ.
Παραμένω στη διάθεσή σας