Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του μικρού Γκούο Μπιν, που την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκε βάναυση επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον νάρκωσαν και τον τύφλωσαν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο 6χρονος Γκούο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και σε τρεις μήνες πρόκειται να κάνει εμφύτευση τεχνητών ματιών.

\"\"

Τα ηλεκτρονικά αυτά εμφυτεύματα μπορεί να επιτρέψουν στο αγοράκι να ανακτήσει σε κάποιο βαθμό την όρασή του και η οικογένειά του έχει ήδη λάβει μια προσφορά από χειρουργό στο Χονγκ Κονγκ να εκτελέσει την εμφύτευση αυτή δωρεάν.
\"\"

Από την άλλη, «το ποσό από τις δωρεές για τον 6χρονο έχει φτάσει σε 800.000 γιουάν, δηλαδή περίπου 100.000 ευρώ», γράφει η China Daily.

\"\"
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος ενός σχολείου για τυφλά παιδιά στην Ταϊγιουάν, δήλωσε ότι το σχολείο του θα δεχθεί τον Γκούο Μπιν, ενώ θα απαλλάξει τους γονείς από τα δίδακτρα, εάν ο γιος τους παρακολουθήσει τα μαθήματα εκεί.

\"\"

Το 6χρονο αγόρι το βρήκαν οι γονείς του, λίγη ώρα αφότου εξαφανίστηκε, ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι της οικογένειάς του, σε μια αγροτική περιοχή της επαρχίας Σανσί, στη βόρεια Κίνα.

\"\"

Το πρόσωπό του ήταν βουτηγμένο στα αίματα και οι απαγωγείς του, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί, αφού τον νάρκωσαν, του έβγαλαν για άγνωστους λόγους τα μάτια.

\"\"

Με βάση δημοσίευμα των Beijing Times, τα μάτια του αγοριού βρέθηκαν στη σκηνή, αλλά οι κερατοειδείς δεν είχαν αφαιρεθεί. Οι γονείς του Γκουό δήλωσαν ότι ο γιος τους τούς είπε ότι περπατούσε κατά μήκος μιας διαδρομής, όταν μία γυναίκα τον άρπαξε και χρησιμοποίησε ένα απροσδιόριστο εργαλείο για να του βγάλει τα μάτια.

\"\"

Ολόκληρο το μάτι δεν μπορεί να μεταμοσχευθεί, αλλά ένας κερατοειδής θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για έναν ασθενή με παραπαίουσα όραση. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα μάτια του παιδιού βρέθηκαν και από αυτά δεν είχαν αφαιρεθεί οι κερατοειδείς χιτώνες αποκλείει κάθε ενδεχόμενο η επίθεση στον 6χρονο να σχετίζεται με εμπόριο οργάνων

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook