"Χρυσές" ιδέες για την "οικολογική μετακίνηση" είχαν οι μαθητές του Γυμνασίου της Επισκοπής Ρεθύμνου, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό.

Η εργασία των μαθητών με θέμα την «οικολογική μετακίνηση» κέρδισε την πρώτη θέση, μεταξύ 26 συμμετοχών πόλεων από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης Ecomobility-oικολογική μετακίνηση.

Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που περιλάμβανε ένα σύνολο δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και κυρίως των νέων σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και οικολογικών τρόπων μετακίνησης, έλαβαν ενεργό μέρος σχολεία από όλη τη χώρα.

Το Ρέθυμνο, εκπροσωπήθηκε στη διοργάνωση από το Γυμνάσιο Επισκοπής που προετοίμασε με ευαισθησία και ενδιαφέρον τη δουλειά του και την παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε λίγες βδομάδες πριν στο «Σπίτι του Πολιτισμού» όπου φιλοξενήθηκαν και άλλες δράσεις του προγράμματος ώστε να ενημερωθεί το ρεθεμνιώτικο κοινό για τις παραμέτρους και το περιεχόμενο της εκστρατείας Ecomobility.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των σχολείων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα και οι παρουσιάσεις τους στις αντίστοιχες πόλεις, διοργανώθηκε από το Ecocity (Εθελοντικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας που ανέλαβε το συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα), ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου ν’ αποδοθούν οι έπαινοι και τα βραβεία για την καλύτερη εργασία, την καλύτερη διοργάνωση και τα δημιουργικά βραβεία.

Το βραβείο παρέλαβε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Σαριδάκης, ενώ ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του δίνοντας συγχαρητήρια στους καθηγητές του Γυμνασίου

Επισκοπής και στους μαθητές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα οι οποίοι αν και είχαν στη διάθεση τους πενιχρά μέσα και συναγωνίζονταν με μαθητές γυμνασίων μεγάλων αστικών κέντρων, είχαν πολύ αξιοπρεπή παρουσία στο διαγωνισμό.

rethnea.gr