Το Ρέθυμνο θα υποδεχτεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβίου, ώρα 21:00 στο θέατρο "Ερωφίλη" την θεατρική παράσταση "Ράφτης Κυριών" του Ζωρζ Φεϋντώ, από την θεατρική ομάδα ΑΠΟ- ΔΡΑΣΗ

Ζωρζ Φεϋντώ, «Ράφτης Κυριών»

Η θεατρική ομάδα ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ είναι γέννημα θρέμμα των Χανίων και αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες και ερασιτέχνες Χανιώτες ηθοποιούς. Έχει ήδη στο ενεργητικό της μια επιτυχία με το έργο «Ορφανά», που παίχτηκε την Άνοιξη με μεγάλη επιτυχία στα Χανιά.

Ο Ηθοποιός και Σκηνοθέτης Κουγιτάκης Απόστολος με την 25η πείρα του στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, στελέχωσε και σκηνοθέτησε την παράσταση. Είναι το τρίτο σκηνοθετικό εγχείρημά του σκηνοθέτη, μετά το «Μεγάλο μας Τσίρκο» και τη «Λυσιστράτη» που παρουσιάστηκαν πέρσι και φέτος στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

Ο Φεϋντώ στο «Ράφτη κυριών» σατιρίζει την αστική τάξη της Γαλλίας με ένα ευφάνταστο και ευρηματικό τρόπο, με απίστευτη πλοκή, εμπνευσμένο κείμενο και καταλυτικό χιούμορ, απογειώνει τη φαρσοκωμωδία στα όριά της στρατόσφαιρας και προσφέρει αβίαστα γέλιο.

Παίζουν:
Ετιέν - Mαρίνος Παλιουδάκης
Υβόν - Μαίρη Ανδρεαδάκη
Μουλινώ - Απόστολος Κουγιτάκης
Μπασινέ - Γιώργος Κοκολάκης
Κυρια Εγκρβίλ - Γαρυφαλιά Μπουζάκη
Σουζαν - Ιώ Ασηθιανάκη
Ωμπέν - Νίκος Τριποδάκης
Πομπινέτ - Χρύσα Βολάνη
Ρόζα - Σίσσυ Δαμουλάκη

Η Υβόν είναι παντρεμένη εδώ και έξι μήνες με τον Μουλινώ, ο οποίος θέλει να ζήσει την πρώτη του εξωσυζυγική εμπειρία με την Σουζάν, γυναίκα του Ωμπέν, ο οποίος την απατά με τη Ρόζα, τη γυναίκα του Μπασινέ που είναι πελάτης του Μουλινώ… Κι ανάμεσά τους η κυρία Εγκρβίλ, η πεθερά του Μουλινώ... Ο λόγος προτρέχει της διανοίας και γεννά την καταστροφή. Ένα έργο γεμάτο νιάτα, απιστίες και έρωτα.