Τα στοιχεία που παρουσίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ενδεικτικά του άσχημου κλίματος που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο είναι παρακινδυνευμένο να στοιχειοθετηθεί στατιστικά και μαθηματικά σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο είναι αληθές ότι υπάρχει μια τάση γενικευμένης μελαγχολίας σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Περισσότερες από 500 περιπτώσεις εκδήλωσης αυτοκτονίας απέτρεψαν τα τελευταία δύο χρόνια οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο μεταξύ όλων των άλλων ανακοινώθηκε χθες στη συνολική παρουσίαση-αποτίμηση του έργου της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με την ευκαιρία της διετούς δράσης της από την μέρα έναρξης της λειτουργίας της.

Ένα άλλο στοιχείο που ανακοινώθηκε, εξίσου σημαντικό με το πρώτο, είναι ότι το 2012 και το 2013 (μέχρι τον περασμένο Μάρτιο) οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση των οφειλετών προς το Δημόσιο συνέλαβαν συνολικά 2.355 άτομα για χρέη και διάφορα άλλα φορολογικά αδικήματα.

Το συνολικό ποσό οφειλής των συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ. προς το Δημόσιο ανέρχεται κοντά στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς βέβαια να εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο τα αντίστοιχα ποσά. Η συνολική παρουσίαση-αποτίμηση της διετούς δράσης της Υπηρεσίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε χθες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την παρουσία του υπουργού Νίκου Δένδια, του αρχηγού του Σώματος Αδαμάντιου Σταματάκη, του γενικού επιθεωρητή Ιωάννη Δικόπουλου και άλλων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.

protothema.gr