Για παραπληροφόρηση των δημοτών, κατηγορεί τον Φανούρη Οικονομάκη ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Γόρτυνα-Ανοικτή Πόλη” σχετικά με την ψήφιση του οικονομικού προϋπολογισμού του Δήμου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος πετάει το γάντι στον κ. Οικονομάκη, καλώντας τον να καταθέσει το σχέδιο προϋπολογισμού που θεωρεί ο ίδιος πως είναι πιο κατάλληλο για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου, δεσμευόμενος πως αν το πράξει τότε η δημοτική αρχή θα αποσύρει τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011, ενώ κάνει γνωστό πως

δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με “πονήματα” που έχουν ως συγγραφέα τον πρώην Δήμαρχο Ρούβα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σκληρή δημόσια επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Γόρτυνας, ενώ στο ίδιο τόνο και ύφος συνεχίζει η ανακοίνωση

“Είναι πλέον καιρός να πάψει ο κ. Οικονομάκης να παραπληροφορεί τους Γορτύνιους δημότες, υποτιμώντας την νοημοσύνη τους. Αυτός ήταν που προεκλογικά διατυμπάνιζε πως ο Δήμος Ρούβας όχι μόνο δεν χρωστάει πουθενά αλλά θα έχει και ταμειακό υπόλοιπο και τώρα έχουμε αποδείξεις πως το χρέος του Δήμου που διοικούσε ο ίδιος, επί σειρά ετών, ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ας τελειώνει λοιπόν κάπου εδώ το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας που έστησε ο κ. Οικονομάκης πριν τις εκλογές και εξακολουθεί να σέρνει μέχρι και σήμερα στο ίδιο μοτίβο, διότι αρχίζει πλέον να κουράζει. Μιλάει για φανταστικές προσλήψεις μόνο και μόνο για να προκαλέσει εντυπώσεις, μια τακτική αρκετά γνώριμη στον ίδιο.

Ωστόσο νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να απαρνηθεί το ρόλο του τσάμπα μάγκα και να αναλάβει τις ευθύνες του ως αιρετός εκπρόσωπος του Δήμου Γόρτυνας απέναντι στους πολίτες του τόπου, γιατί μόνο υπεύθυνη δεν ήταν η στάση που κράτησε στην διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, καταψηφίζοντας μεταξύ άλλων την μισθοδοσία αλλά ακόμη και τους κωδικούς που αφορούσαν συνεχιζόμενα έργα στον πρώην Δήμο Ρούβα, δηλαδή έργα που ο ίδιος είχε δρομολογήσει.

Αν θεωρεί πως έχει κάτι καλύτερο να προτείνει από τον προϋπολογισμό που σύνταξε ο υπάλληλος, που επί σειρά ετών σχεδίαζε τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Δήμου που ήταν Δήμαρχος ο κ. Οικονομάκης, τότε ας μας τον παρουσιάσει κι εμείς δεσμευόμαστε πως θα τον στηρίξουμε, αντικαθιστώντας αυτόν που ψηφίστηκε στην συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας.

Θέλουμε επιτέλους προτάσεις και πράξεις κι όχι ανέξοδες μικροπολιτικές που αποσκοπούν αποκλειστικά στην δημιουργία εντυπώσεων. Αμέσως μετά τις γιορτές, θα δημοσιοποιήσουμε αναλυτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία ώστε να μάθουν οι δημότες το ακριβές ύψος των χρεών που κληρονόμησε ο νέος Δήμος Γόρτυνας από τους τέσσερις Δήμους που συνενώθηκαν αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει μηνιαίος σε αποπληρωμή δανείων και μισθοδοσία υπαλλήλων.

Κι επειδή οι δημότες μας τίμησαν με την ψήφο τους για να ασχολούμαστε με τα προβλήματά τους κι όχι για να επιδιδόμαστε σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, δηλώνουμε από την μεριά μας ως δημοτική αρχή, πως δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά στο εγγύς μέλλον με άναρχες και κενής ουσίας κραυγές καθώς και με πονήματα που έχουν αστραφτερό περιτύλιγμα και ανούσιο περιεχόμενο.” αναφέρει στην απάντησή του ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook