Από το μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ περνούν οι μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων Mercedes και BMW, μετά τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή που έχουν γίνει σε βάρος τους.

Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η έρευνα ξεκίνησε όταν δημοσιεύματα του περασμένου Μαΐου, ανέφεραν πως οι δύο εταιρείες «εμφανίζουν την τιμή εργοστασιακής πώλησης των αυτοκινήτων από τις μητρικές εταιρείες στη Γερμανία στις θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα, σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική εργοστασιακή τιμή, γεγονός που συνεπάγεται απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από τα τέλη ταξινόμησης και τους φόρους πολυτελείας».

Με αφορμή το περιστατικό, ο κ. Μαυραγάνης είχε δώσει εντολή για άμεση παρέμβαση του ΣΔΟΕ και σήμερα ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη εξονυχιστικές έρευνες από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα διενεργούνται έρευνες από το ΣΔΟΕ προκειμένου ελεγχθεί εάν ήταν νόμιμη η εισαγωγή, η εμπορία και η κυκλοφορία ΕΙΧ οχημάτων.

Ο υφυπουργός τέλος, τόνισε πως «είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων» και διαβεβαιώνει ότι «με την ολοκλήρωση των ελέγχων και σε περίπτωση διαπίστωσης φορολογικών παραβάσεων ή λαθρεμπορίας, τα επιβληθέντα πρόστιμα θα διαβιβαστούν άμεσα για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αρμόδια τελωνεία

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook