\”Καμπάνα\” 7 ετών επιδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου, στους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση της μεγάλης χασισοφυτείας που εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στο χωριό Αστρίτσι τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η \”ομάδα των τεσσάρων\”, δύο αδέρφια 43 και 35 ετών, ένας 41χρονος κι ένας ακόμη 35χρονος οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ενώ, ύστερα από πρόταση του Εισαγγελέα, τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στον 43χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών κι ενός μήνα και για την κατοχή των 13 φυσιγγίων.

Στους υπόλοιπους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών κα σε όλους η χρηματική ποινή των 5000 ευρώ αλλά και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια

Το χρονικό της υπόθεσης.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είχαν εντοπίσει τη χασισοφυγεία και παρακολουθούσαν για αρκετά 24ωρα τις κινήσεις έξι συνολικά ατόμων που εμπλέκονται με την υπόθεση.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους φερόμενους ως καλλιεργητές την ώρα που μετέφεραν χασίς με σακιά,  με αποτέλεσμα να συλλάβουν αμέσως τα δύο αδέρφια και έναν 17χρονο.

 Λίγο αργότερα συνέλαβαν ένα ακόμη άτομο, ενώ μερικές μέρες μετά το συμβάν, παραδόθηκε στις Αρχές και ο πέμπτος της \”παρέας\”.

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή του, ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος από την Αστυνομία και εις βάρος του σχηματίστηκε ξεχωριστή από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους δικογραφία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook