Κινέζος αξιωματούχος πέθανε από πνιγμό κατά τη διάρκεια του βασανισμού του για να ομολογήσει γεγονότα που θα αποδείκνυαν ότι είναι ένοχος για διαφθορά.

Οι ανακριτές ανάγκασαν τον Γιού Τσιγί, 42 ετών, να γδυθεί και τον βύθισαν επανειλημμένως σε μπανιέρα με παγωμένο νερό, αφού η προηγούμενη ανάκρισή του δεν είχε αποδώσει τα προδοκώμενα αποτελέσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Jinghua Shibao.

Οι ανακριτές συνέχισαν τα βασανιστήρια μέχρις ότου ο Γιού Τσιγί σταμάτησε να αντιστέκεται.

Τα έξι μέλη της ανακριτικής επιτροπής , ανάμεσά τους και πέντε μέλη της πειθαρχικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, κατηγορούνται για εσκεμμένες σωματικές βλάβες και θα δικαστούν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η νεκροψία έδειξε εισρόφηση υγρών στους πνεύμονες και θάνατο από ασφυξία. Οι συγγενείς του κατήγγειλαν ότι στο σώμα του υπήρχαν πολλαπλές εκχυμώσεις.

Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο, έναν μήνα μετά τη σύλληψη του Γιού Τσιγί που θεωρήθηκε ύποπτος για το χειρισμό στεγαστικού συμβολαίου.

\”Ηταν ένας εύρωστος άνθρωπος πριν από την κράτησή του. Αλλά όταν πέθανε δεν είχε μείνει παρά το δέρμα με τα κόκκαλα \”, δήλωσε η χήρα του Γου Τσιάν.

Η νέα κινεζική ηγεσία υποσχέθηκε μεγαλύτερη αυστηρότητα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς στα ανώτερα κλιμάκια της κινεζικής ηγεσίας και της δημόσιας διοίκησης. Η επιχείρηση κατά της διαφθοράς διεξάγεται σε συνθήκες αδιαφάνειας και βασίζεται λιγότερο στην εφαρμογή ενός συστήματος ηθικών αξιών και περισσότερο στις σκοπιμότητες της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις διαφορετικές τάσεις της κινεζικής ηγεσίας.

Η αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες ασφαλείας της Κίνας κατηγορούνται ότι εφαρμόζουν συστηματικά βασανιστήρια για να αποσπάσουν πληροφορίες και ομολογίες.

news247.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook