Δεν κατάφερε, τελικά, να αποφύγει την έκδοσή του στη Νέα Ζηλανδία, όπου κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων, ο 44χρονος ομογενής Loizos Michaels. Αυστραλιανό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Loizos Michaels θα πρέπει να απελαθεί στη Νέα Ζηλανδία όπου βαρύνεται με 140 κατηγορίες για απάτες συνολικού ύψους 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος γνωστών προσωπικοτήτων της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέος Κόσμος" ο ομογενής κατηγορείται για απάτες και στη Μελβούρνη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να απελαθεί γιατί «δεν θα έχει δίκαιη δίκη» στη Νέα Ζηλανδία, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του.

Ο Loizos Michaels συνελήφθη στο Gold Coast (Χρυσή Ακτή) της Αυστραλίας πριν μήνες, ενώ είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Ιούλιο από τη Νέα Ζηλανδία.
Μετά από ανθρωποκυνηγητό πολλών εβδομάδων και εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας και της Βικτώριας, εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, ζήτησε άδεια ολίγων ημερών για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στη Μελβούρνη και εξαφανίστηκε.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας, ο 44χρονος συνέχισε τις απάτες του και στη Μελβούρνη, αποσπώντας σημαντικά ποσά από αθώους πολίτες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομογενής, που του άρεσε να τον φωνάζουν "φαντομά", παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας στα θύματά του και τα εξαπατούσε αποσπώντας τους "τεράστια ποσά".