Τα “Τραταρίσματα”, για το καλωσόρισμα των φίλων μας, ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, είναι συνήθεια πολύ παλιά, αλλά τόσο όμορφη που συνεχίζεται μέχρι σήμερα από πολλές νοικοκυρές.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να επαναφέρει σε κάθε ελληνικό σπίτι τα αποξεχασμένα γλυκά του κουταλιού.

Ένας ακόμα στόχος είναι να τιμήσει τους αυθεντικούς δημιουργούς, κυρίως ηλικιωμένες κυρίες που από γενιά σε γενιά μεταφέρουν ατόφια την παράδοση. Ενώ αντίστοιχα να δώσει ένα γλυκό ερέθισμα στις νεότερες γενιές, να ασχοληθούν με την παρασκευή του γλυκού του κουταλιού.

Ο κάθε συμμετέχων θα παρουσιάζει ένα γλυκό του κουταλιού της επιλογής του. Το κάθε δείγμα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας), καθώς και τη σχετική αναλυτική συνταγή (υλικά και τρόπο εκτέλεσης).

Το γλυκό θα αποστέλλεται στο 3ο ΚΕ.ΚΟΙΦ-Α.Π.Η περιοχή Δειλινών μέχρι και της 16/09/2013 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου από τις 7:30π.μ – 3:30μ.μ. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20/09/2013 στις 6.00μ.μ στο 3 ΚΕ.ΚΟΙΦ-Α.Π.Η. Δειλινών.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση - βαθμολόγηση των διαγωνιζόμενων θα γίνεται από ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από γνωστούς σεφ.

Στα τρία πρώτα καλύτερα γλυκά θα απονεμηθούν ειδικά δώρα και σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.