Τα γλυκίσματα και τα ροφήματα παγωμένης σοκολάτας αρέσουν σε πολλούς στις μέρες μας, όμως φαίνεται ότι τα προτιμούσαν και πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Όπως αναφέρει άρθρο της MailOnline, πρόσφατα ανακαλύφθηκε η πρώτη αγγλική συνταγή για γλυκό σοκολάτας, η οποία ήταν «κρυμμένη» για περίπου 350 χρόνια.

Βέβαια, τότε δεν είχαν τις ποικιλίες που υπάρχουν σήμερα, ενώ η συνταγή ίσως για τα δικά μας γούστα να μην ήταν κάτι ιδιαίτερο.

Τη συνταγή ανακάλυψε η Dr Kate Loveman, από το πανεπιστήμιο του Λέισεστερ, σε ένα φυλλάδιο με επτά συνταγές για πιάτα με σοκολάτα του 1668 που είχε γραφτεί από τον Edward Montagu, τον 2ο Κόμη του Sandwich.

Σύμφωνα με τη συνταγή αυτή κανείς έπρεπε να ρίξει υγρή, αλατισμένη σοκολάτα, σε ένα δοχείο γύρω από το οποίο είχε τοποθετηθεί πάγος, με το αποτέλεσμα να δίνει κάτι σαν τα παγωμένα ροφήματα που σερβίρονται στις μέρες μας στις καφετέριες και τα ζαχαροπλαστεία.

Ο σοκολατόφιλος Edward ήταν ο προ-προπάππους του John Montagu, 4ου Κόμη, στον οποίο έχει πιστωθεί η επινόηση του σάντουιτς και έγραψε το φυλλάδιο αυτό όταν ήταν Πρέσβης στην Ισπανία τη δεκαετία του 1660.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook