Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τελειώσουν το 2014 και για αυτό το λόγο είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ότι η χώρα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας από την Ευρωζώνη πριν επιστρέψει στις αγορές, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Όσον αφορά την πιθανή ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, είναι σαφές ότι παρά την πρόσφατη πρόοδο τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν λυθεί εντελώς μέχρι το 2014. Είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι θα χρειαστεί πρόσθετη στήριξη πέραν του προγράμματος», είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος επανέλαβε πως το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι θα προσφέρει επαρκή βοήθεια στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού, μέχρι να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Όπως αποκάλυψε, μόλις οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας για το 2013 τον Απρίλιο του 2014, η Ευρωζώνη ίσως να εξετάσει κάποιου νέους είδους ελάφρυνση για το χρέος της χώρας.

«Το Eurogroup συμφώνησε πέρυσι να εξετάσει πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί, όπως νέα μείωση των επιτοκίων για τα ελληνικά δάνεια διάσωσης αν η Ελλάδα εκπληρώσει τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δεν θα μπορούμε να αξιολογήσουμε αν τηρούνται όλοι αυτοί όροι αυτοί μέχρι του χρόνου τον Απρίλιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook