Ελπίδες σε πολλές γυναίκες δίνει μια 24χρονη από την Αυστραλία η οποία κατάφερε να μείνει έγκυος, παρά το ότι δεν είχε… ωοθήκες.

Πρόκειται για ένα ιστορικό, ιατρικό επίτευγμα που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυστραλιανοί επιστήμονες και γιατροί, βοηθώντας την Βαλί από το Μπρισμπέιν να κάνει το όνειρο της μητρότητας πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, η 24χρονη είχε αφαιρέσει χειρουργικά τις ωοθήκες της πριν από επτά χρόνια κατά τη διάρκεια θεραπείας για τον καρκίνο. Ωστόσο, είχε ζητήσει τότε από τους γιατρούς να καταψύξουν ένα μέρος του ωοθηκικού ιστού της, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Πριν από λίγο καιρό λοιπόν και αφού η Βάλι αποφάσισε πως ήθελε να γίνει μητέρα, οι γιατροί, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κέιτ Στερν, τοποθέτησαν αυτό τον ιστό στην κοιλιακή της χώρα.

Έπειτα από επτά μήνες θεραπείας με έναν κύκλο ορμονών που χρησιμοποιούνται σε εξωσωματικές, δημιουργήθηκαν δύο ωοθήκες στα σημεία όπου είχαν γίνει οι μεταμοσχεύσεις του ιστού.

Από τη διαδικασία τελικά προέκυψαν δύο ωάρια, τα οποία οι γιατροί γονιμοποίησαν εξωσωματικά και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην μήτρα της γυναίκας.

Τώρα η Βάλι περιμένει δίδυμα κοριτσάκια και δηλώνει κατενθουσιασμένη!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook