Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του κατέβαλαν 5 εκατομμύρια ευρώ στις ισπανικές αρχές, για φοροδιαφυγή μεταξύ 2007 και 2009.

Η πληρωμή της «αποζημίωσης» έγινε στις 14 Αυγούστου και περιλαμβάνει επίσης και τους τόκους, ενώ καλύπτει την περίοδο 2007-2009, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κίνηση αυτή έρχεται δύο μήνες μετά την καταβολή 9,8 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μέσι προκειμένου να καλύψει τη φορολογική περίοδο 2010-2011.

Ο Μέσι αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ ένας από τους δικηγόρους του ζητά την «αναστολή» της ημερομηνίας κατάθεσής του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η απόφαση αναμένεται σε δύο ημέρες.

Όταν έγινε γνωστό πως ο Λιονέλ Μέσι ήταν υπό έρευνα, είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook, πως δεν είχε κάνει κάτι κακό.

«Είμαστε έκπληκτοι με την είδηση, γιατί ποτέ δεν είχαμε διαπράξει οποιαδήποτε παράβαση» είχε γράψει τον Ιούνιο. «Εκπληρώναμε πάντα όλες τις φορολογικές μας υποχρεώσεις, σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς μας, που θα φροντίσουν για την αποσαφήνιση αυτής της κατάστασης».

ethnos.gr