Κλήση να εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου, την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να καταθέσουν για το αιματηρό επεισόδιο στον πρόγαμο του Αβδελλά, δυο αδέλφια που φέρονται να εμπλέκονται στο έγκλημα. 

Σε περίπτωση που οι δυο νεαροί άνδρες δεν εμφανιστούν, θα εκδοθεί εναντίον τους ένταλμα σύλληψης. Σε σχέση με την πορεία της υγείας των δυο τραυματιών, οι εξελίξεις δεν είναι τόσο θετικές.

Ο μεν 31χρονος που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ που έχει δεχτεί περισσότερες από πέντε σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και στον αριστερό μηρό, κατόπιν υπεράνθρωπων προσπαθειών των γιατρών διέφυγε τον θανατηφόρο κίνδυνο, ωστόσο η σπονδυλική του στήλη έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη με τραγικές συνέπειες.

Ο δε 17χρονος που έχει βληθεί στον θώρακα αποσωληνώθηκε, ωστόσο, κατά πληροφορίες, εμφάνισε νέα αιμορραγία και πιθανόν να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο εκτός Κρήτης.

Να σημειωθεί πως ο ανήλικος νοσηλεύεται φρουρούμενος, καθώς έχει εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση παίρνει τραγικές διαστάσεις, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι, θύματα και φερόμενοι ως θύτες, έχουν στενή συγγενική σχέση μεταξύ τους. Πρόκειται για παιδιά και γαμπρό τριών αδελφών.

Αστυνομικές και ανακριτικές αρχές, συνεργάζονται προκειμένου να σχηματισθεί πλήρης εικόνα των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, στη διάρκεια πρόγαμου στον Αβδελλά Μυλοποτάμου.

Να διευκρινιστεί ποιοι και πόσοι συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή αλλά και ποιο ρόλο είχε ο καθένας απ’ αυτούς. Ποιος ξεκίνησε τον καυγά, ποιοι ήταν οι αρχικά συμπλεκόμενοι, ποιοι συμμετείχαν μετέπειτα, ποιοι είχαν στα χέρια τους όπλα και ποιοι πυροβόλησαν εναντίον ποίων.

Μέχρι στιγμήν φαίνεται πως έχει καταθέσει η σύζυγος του βαριά τραυματισμένου 31χρονου, που μπροστά στα μάτια της εξελίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα κι ενώ φαίνεται πως επρόκειτο να αποχωρήσουν από το γλέντι και ετοιμαζόταν να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητά τους. Η σύζυγος του 31χρονου είναι κόρη του 62χρονου που έκανε το προγαμιαίο γλέντι για την άλλη του κόρη που επρόκειτο να παντρευτεί μια μέρα αργότερα, το Σάββατο. (Είναι αυτονόητο ότι ο γάμος ματαιώθηκε λόγω των γεγονότων).

Έχει καταθέσει επίσης ο 62χρονος πατέρας που διοργάνωνε το γλέντι. Εκτός από πεθερός του 31χρονου βαριά τραυματία, είναι πρώτος θείος τόσο του 17χρονου τραυματία που ενεπλάκη στο αιματηρό περιστατικό, όσο όμως και των δυο αδελφών που αναζητούνται.

Οι καταθέσεις και των δυο παραπάνω, φαίνεται να έχουν δώσει χρήσιμα στοιχεία στην προανάκριση.

Αναμένεται όμως και η κατάθεση ή η απολογία (δεν γνωρίζουμε αν τους έχει ασκηθεί προς το παρόν δίωξη) των δυο νεαρών αδελφών προκειμένου να εκθέσουν και κείνοι από την δική τους πλευρά τα γεγονότα.

Κομβικής σημασίας όμως μπορούμε να πούμε, για την εξέλιξη της υπόθεσης κρίνεται η απολογία που θα δώσει, όταν το επιτρέψει η υγεία του, ο 17χρονος τραυματίας.

Εξ ίσου σημαντική όμως θεωρείται και η κατάθεση που θα δώσει, εφ’ όσον το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, ο βαρύτατα τραυματισμένος 31χρονος άνδρας.

Σημαντικά στοιχεία για την πορεία των ερευνών και της διαλεύκανσης της περίπλοκης προς το παρόν υπόθεσης, θα δώσουν: η εξέταση ενός όπλου που έχει βρεθεί, οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, τα βλήματα που αφαιρέθηκαν από τους δυο τραυματίες, αλλά και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα συνταχθούν κατόπιν εξέτασης των τραυματιών και στις οποίες θα διευκρινιστεί, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η φορά των βλημάτων που δέχτηκαν οι τραυματίες και η στάση του σώματός τους την ώρα που βλήθηκαν και ειδικότερα ο 31χρονος που δέχτηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς.