Ακάθεκτος συνεχίζει ο Πάπας Φραγκίσκος τα τηλεφωνήματα σε πιστούς ανά τον κόσμο, με τους οποίους συνομιλεί για λίγα λεπτά δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που του έχουν θέσει σε επιστολές τους.
Η 35χρονη Αννα Ρομάνο από τη Ρώμη δέχθηκε κι εκείνη με τη σειρά της ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από τον ποντίφικα την περασμένη Τρίτη.
Η γυναίκα, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί του έστειλε επιστολή όπου του εξηγούσε τη δραματική προσωπική της ιστορία.
Μόλις έμεινε έγκυος από τον άνδρα με τον οποίο διατηρούσε δεσμό ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν παντρεμένος και είχε ήδη ένα παιδί. Σαν να μην έφτανε αυτό ο άνδρας της ζήτησε να προχωρήσει σε άμβλωση και την εγκατέλειψε δηλώνοντας της πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το παιδί.
«Για μια στιγμή σκέφτηκα να το κάνω, αλλά μόνο η ιδέα τώρα με κάνει να ανατριχιάζω», δήλωσε η Ρομάνο.
Μέσα στην απόγνωσή της, λοιπόν, έγραψε στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος συγκινήθηκε από την ιστορία της και την κάλεσε.
«Είδα ότι με καλούσε ένα σταθερό τηλέφωνο από τη Ρώμη, που δεν γνώριζα. Απάντησα κι έμεινα άφωνη», είπε έκπληκτη η Ρομάνο, η οποία είπε ότι αρχικά νόμιζε ότι κάποιος της έκανε φάρσα. Όταν, όμως, ο άνδρας από την άλλη γραμμή αναφέρθηκε στην επιστολή της τότε πείσθηκε ότι της μιλούσε ο Πάπας.
«Το τηλεφώνημα έστω και λίγων λεπτών μου άλλαξε τη ζωή. Ο Πάπας μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι έδειξα ότι είμαι πολύ θαρραλέα και δυνατή με το να αποφασίσω να κρατήσω το παιδί παρότι ο πατέρας του με εγκατέλειψε. Μου πρότεινε, μάλιστα, να το βαφτίσει», δήλωσε στον ιταλικό Τύπο η γυναίκα.
«Δεν ξέρω αν θα βρει χρόνο να βαφτίσει το παιδί που θα γεννηθείς τις αρχές του Απριλίου, αλλά αν είναι αγόρι θέλω να το ονομάσω Φραγκίσκο. Με έκανε τόσο χαρούμενη, μου έδωσε δύναμη. Θέλω και οι άλλες γυναίκες που νιώθουν μακριά από την Εκκλησία να εμπνευστούν από την ιστορία μου και να καταλάβουν ότι οι άνδρες που επέλεξαν δεν είναι άξιοι ούτε να είναι πατέρες», συμπλήρωσε η πιστή.
Στο μεταξύ το Γραφείο Τύπου του Βατικανού ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα τηλεφωνήματα του ποντίφικα, υποστηρίζοντας πως «τα ιδιωτικά θέματά του τα αποφασίζει μόνος του» και όπως είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι: «Δε μας ειδοποιεί δα όταν θέλει να τηλεφωνήσει σε κάποιον».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook