Ένα έργο που θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει σημαντικά την δημόσια υγεία και περίθαλψη, στην ενδοχώρα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ξεκίνησε σήμερα στη Χώρα Σφακίων. 
Πρόκειται για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων, που η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 7 περίπου μήνες, με προϋπολογισμό 855.000 ευρώ. 
Στο πλαίσιο μιας λιτής εκδήλωσης το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έβαλε τον θεμέλιο λίθο παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του θεματικού Περιφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, του δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων της περιοχής, υπηρεσιών, αλλά και πολιτών. 
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τα ΟΣΑΠΥ (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου) και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου αλλά και στην συνεργασία των υπηρεσιών και των φορέων της περιοχής.
«Η αγωνία όλων των κατοίκων της περιοχής, της δημοτικής αρχής, των αντιπεριφερειαρχών αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών, ήταν από την στιγμή που ολοκληρωθούν οι μελέτες που θα βρεθεί η χρηματοδότηση. Όμως με επιμονή, συστηματική εργασία, και έχοντας την πολιτική βούληση, καταφέραμε να βρούμε την χρηματοδότηση μέσα από τα ΟΣΑΠΥ, γιατί ο σχεδιασμός μας είναι να αλλάζουμε συνεχώς την εικόνα της ενδοχώρας της Κρήτης κάτι που υλοποιούμε με συνεχή έργα και παρεμβάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης. 
Στην σημαντικότητα του έργου, αλλά και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ενώ εμφανώς συγκινημένος για την έναρξη κατασκευής του έργου ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους συνεργάτες του για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του Πολυδύναμου Ιατρείου και την ένταξη του στο ΕΣΠΑ. 
«Ένα αίτημα δεκαετιών για τον τόπο μας παίρνει σάρκα και οστά. Έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την σημερινή εξέλιξη τον Περιφερειάρχη Κρήτης», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σφακίων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 7 μήνες. 
Το κτήριο θα είναι έκτασης 300 τετραγωνικών μέτρων, σε δημοτική έκταση 4 στρεμμάτων. Αμέσως μετά την κατασκευή του, θα γίνουν ενέργειες ώστε να προσληφθεί το γρηγορότερο δυνατό το αναγκαίο προσωπικό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook