Ορατό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τμήματα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Ρεθύμνου, αφού οι συμβάσεις δεκαπέντε υπαλλήλων που εργάζονταν ως προσωπικό μερικής απασχόλησης έληξαν και είναι άγνωστο αν και πότε θα ανανεωθούν.

Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστα Σαριδάκης δηλώνει:
«Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των ανθρώπων που εργάζονται στους σταθμούς. Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποια τμήματα, γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και δεν είναι εφικτό να ανταποκριθούμε»
«Αν δεν βρεθεί λύση αυτές τις μέρες, μετά το Πάσχα θα κλείσουμε ένα βρεφικό τμήμα και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε για κάποιο χρονικά διάστημα τα νηπιακά. Το ίδιο πρόβλημα έχουν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας και γι’ αυτό έχει παρέμβει επανειλημμένα η ΚΕΔΚΕ. Πρέπει το υπουργείο να δώσει λύση
».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και πολλούς μήνες καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σταθμών, ωστόσο το νέο σύστημα της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις σε συνδυασμό με την μη έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης, έχει φέρει σε οριακό σημείο τα πράγματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook