Άσαντ ή Αλ Κάιντα; Το παραπάνω δίλημμα, μαζί με τις τραγικές συνέπειες των πολύχρονων πολέμων σε Αφγανιστάν και Ιράκ, φαίνεται να επηρεάζουν καταλυτικά την πλειοψηφία των Αμερικανών που εξακολουθεί να εμφανίζεται αντίθετη σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Μια πρωτοσέλιδη φωτογραφία στη σημερινή έκδοση της «New York Times» καταγράφει τον αντίκτυπο που έχει στην αμερικανική κοινή γνώμη η βαρβαρότητα της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη αν επικρατήσουν ομάδες ανταρτών που συνδέονται με την τρομοκρατία.
Στη φωτογραφία απεικονίζονται αντάρτες που στέκονται πάνω από αιχμαλώτους τους με τα όπλα στραμμένα πάνω τους. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αφού ο επικεφαλής των ανταρτών απήγγειλε ένα επαναστατικό στίχο που έκανε λόγο για συμμετοχή των συλληφθέντων στη διαφθορά των πενήντα χρόνων, δίνοντας τον όρκο για εκδίκηση, πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον πρώτο κρατούμενο και στη συνέχεια οι ένοπλοι ακολούθησαν το παράδειγμά του, σκοτώνοντας εν ψυχρώ όλους τους κρατουμένους.
Παράλληλα με τη φωτογραφία, το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο από το περιστατικό, το οποίο πραγματικά συγκλονίζει:

Προσοχή σκληρές εικόνες


newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook