Με τη διεξαγωγή του 3ου και του 4ου γύρου συνεχίσθηκε χθες το Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά «Αποκόρωνας 2013». Μετά τον 4ο γύρο η βαθμολογία αρχίζει να ξεκαθαρίζει στην κορυφή, όπου χωρίς απώλειες, προηγείται μόνος πρώτος με 4 βαθμούς οΙλαντζής και ακολουθούν με 3,5 οιΦρεντζάς, Κουρκουνάκης, Χατζηδάκης, Σκαλκώτας, Καλογερής, Δημητριάδης και Πισσαδάκης.
Το ενδιαφέρον του τουρνουά δεν περιορίζεται όμως μόνο στις ενδιαφέρουσες μάχες που γίνονται στο χώρο των αγώνων, αλλά και στα δρώμενα που ακολουθούν αμέσως μετά στο στον φιλόξενο χώρο του ΤΖΙΤΖΙΚΑ στους Αρμένους, κάτω από τα πλατάνια, δίπλα στα δροσερά νερά. 
Την πρώτη νύκτα οι δυο διεθνείς μαιτρ που συμμετέχουν στο τουρνουά, ο Νίκος Σκαλκώτας και ο Ηλίας Κουρκουνάκης, έδωσαν ένα ματς δυο παρτίδων, (η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση) όπου νικητής αναδείχθηκαν …τα μαύρα, αφού και οι δυο πρωταθλητές μας είχαν από μια νίκη, αγωνιζόμενοι με τα μαύρα! Κερδισμένοι φυσικά ήταν και όσοι το παρακολούθησαν στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στο χώρο και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε…
Χθες έγινε η προβολή της ταινίας του βωβού κινηματογράφου «Σκακιστικός πυρετός» ενώ σήμερα, στον ίδιο χώρο ο ομοσπονδιακός μαιτρ και πρ. μέλος της εθνικής ομάδας λύσης προβλημάτων Σπύρος Ιλαντζής θα παραχωρήσει διάλεξη με θέμα «εισαγωγή στο καλλιτεχνικό σκάκι».
Μεγάλος χορηγός του τουρνουά είναι τα σουπερμάρκετ ΙΝΚΑ, οικονομικοί χορηγοίτο εστιατόρειο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ, θέρμανση-υδραυλικά KAKOYΡΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ταηλεκτρικά είδη ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ, η ΣΑΡΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αφοι ΧΙΩΤΑΚΗ ΑΒΕΕ, το ΚΤΕΟ Χανίων, το εργαστήριο ελληνικής γλώσσας ΚΛΕΙΣ, τα λευκά είδη THALASSA, η AUTO RECYCLE ΕΠΕ, το πρακτορειο STATUS TURISM AGENCY, εισαγωγές-εμπορία AUTO-EXPERT, το QUICK FILM, η ΕΤΑΝΑΠ, τηλεοπτικός χορηγός η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ καιραδιοφωνικός χορηγός το ΔΙΚΤΥΟ FM 91,5.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook