Βίντεο που υπενθυμίζει σε ποιο βαθμό αγριότητας μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη φύση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση στη Συρία επτά στρατιωτών, όπως αναφέρουν οι New York Times, του καθεστώτος Άσαντ από αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του.

Οι στρατιώτες φαίνονται πεσμένοι στο έδαφος, χωρίς ρούχα στο πάνω μέρος του σώματός τους και με δεμένα χέρια ενώ ομάδα ανταρτών τους σημαδεύουν με όπλα.

Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες φαίνεται να έχουν τραύματα στην πλάτη τους.

\"\"

Λίγο πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί, ο επικεφαλής Abdul Samad Issa λέει μεταξύ άλλων: «Αυτός είναι ο όρκος μας: θα πάρουμε εκδίκηση».

Το βίντεο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι από τον Απρίλιο και «πέρασε» εκτός Συρίας μόλις πριν από λίγες ημέρες από έναν πρώην αντάρτη που, όπως λέει, τρομοκρατήθηκε από την αγριότητα των μεθόδων των πρώην συντρόφων του, ο οποίος και έδωσε το οπτικό υλικό στους New York Times.

Ο Issa είναι γνωστός ως «ο θείος» επειδή δύο από τους εκπροσώπους του είναι ανιψιοί του.

\"\"

Σύμφωνα με τον πρώην αντάρτη που ήρθε σε επαφή με τους New York Times, οι στρατιώτες που εκτελούνται είχαν βίντεο με τους ίδιους να βιάζουν Σύρους πολίτες και να λεηλατούν κι αυτό οδήγησε στην εκτέλεσή τους.

Ο Issa ζήτησε η εκτέλεση να βιντεοσκοπηθεί ούτως ώστε να μπορεί να τη δείξει σε πιθανούς δωρητές για να συγκεντρώσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Στο τέλος, τα νεκρά σώματα των στρατιωτών πετιούνται σε ένα πηγάδι ενώ ένας από τους ενόπλους που πυροβόλησαν κοιτά στην κάμερα και χαμογελά.

Πιστεύεται πως ο Issa έχει την υποστήριξη περίπου 300 μαχητών που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην εκτέλεση αιχμάλωτων στρατιωτών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook