Επιστολή προς την ΓΣΕΒΕΕ απέστειλε η ΟΕΒΕΝΗ με την οποία ζητά να κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κατασπατάληση αποθεματικών του ΟΑΕΕ.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως καλά γνωρίζουμε όλοι μας, οι κατά καιρούς κυβερνήσεις αλλά και διοικήσεις του ΟΑΕΕ, μέσα από σειρά άστοχων επιλογών οι οποίες οδήγησαν στην κατασπατάληση του αποθεματικού του, έφεραν τον οργανισμό στη σημερινή δυσχερέστατη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Πρόκειται για την απώλεια χρημάτων τα οποία έχουμε καταβάλει όλοι εμείς και ενώ από τη μία δεν είχαμε καμία συμμετοχή στις κατά καιρούς άστοχες επιλογές από πλευράς κράτους και διοικήσεων του οργανισμού είμαστε, από την άλλη, εκείνοι οι οποίοι έχουμε υποστεί τις συνέπειες.

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων μας στα ταμεία του ΟΑΕΕ, δηλαδή σε όλους εμάς τους, εν ενεργεία και συνταξιούχους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

Προτείνουμε όπως προβείτε στην κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου την οποία θα προσυπογράψουν όλες οι τοπικές ΟΕΒΕ και κλαδικές Ομοσπονδίες.

Θεωρούμε ότι τα τυχόν αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί καθώς η ζημιά που προκλήθηκε στον οργανισμό είναι διαρκής και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα παρέλευσης της τρίμηνης προθεσμίας από την τέλεση του αδικήματος για την υποβολή μήνυσης."