Ο χρόνος σταμάτησε στις 8 Ιουνίου του 2008 για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βάλμη Πηνείας, όταν δέχτηκε τη χαριστική βολή από τον εγκέλαδο, και πέντε χρόνια μετά στον χώρο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία σήμερα δεν υπάρχει τίποτα.
Κι επειδή, πέντε χρόνια μετά, δεν έχει γίνει ανέγερση νέου ναού, την Πέμπτη τελέστηκε η κηδεία ενός 86χρονου στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού.
Οι εικόνες που καταγράφηκαν την Πέμπτη, μόνο οργή προκαλούσαν στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει «περιπλανώμενοι» για να εκκλησιαστούν ή για να τελέσουν κάποιο μυστήριο και το γεγονός ότι αναγκαστικά η κηδεία τελέστηκε στον χώρο του δημοτικού σχολείου.

\"\"

Όπως ανέφεραν στο patrisnews.com οι κάτοικοι του χωριού, η άδεια ανέγερσης νέου ναού εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, για να «σκοντάψει» τώρα στο γεγονός ότι οδηγήθηκε σε κατάργηση το ΤΑΣ.
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο σημείο όπου βρισκόταν η εκκλησία, είχε τοποθετηθεί ένα λυόμενο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκκλησία.
Ωστόσο, πριν από δυόμισι μήνες το λυόμενο κατεδαφίστηκε με εντολή του ΤΑΣ όπως λένε οι κάτοικοι, για να ληφθεί η πρώτη δόση των χρημάτων, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του ναού.

\"\"

Μάταια όμως, γιατί ο ναός δεν ξεκίνησε ποτέ και το τελευταίο διάστημα οι εικόνες της εκκλησίας μεταφέρθηκαν στον χώρο του δημοτικού παλιού δημοτικού σχολείου που βρίσκεται απέναντι από το κοιμητήριο, για να μπορεί να λειτουργεί υποτυπωδώς εκεί η εκκλησία.
Στην άκρη του προαυλίου του σχολείου τοποθετήθηκε η καμπάνα, για να σηματοδοτεί ότι εκεί είναι πλέον εκκλησία.
Όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη στην κηδεία του 86χρονου, δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ένας συνάνθρωπος κηδεύτηκε στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου ως λύση ανάγκης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κηδεία θα έπρεπε να τελεστεί στο ύπαιθρο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook