Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με την Δημοτική κοινότητα Ζαρού διοργανώνει τη Γιορτή Νερού στη λίμνη του Ζαρού. Με την εκδήλωση αυτή τιμά το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης, το νερό και δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσει ο κόσμος τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Πρόκειται για μια διαφορετική εκδήλωση που περιλαμβάνει πολλές και πλούσιες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, παιχνίδια νερού αλλά και τον καθιερωμένο πλέον διαγωνισμό ψαρέματος στη λίμνη του Ζαρού.

Η εκδήλωση αφορά μικρούς, νέους, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Δήμου Φαιστού την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί στη λίμνη του Ζαρού, μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα αλλά και την κρητική φιλοξενία.

Όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό ψαρέματος μπορούν λάβουν τα σύνεργα ψαρέματος από την οργανωτική επιτροπή και να αλιεύσουν μέχρι και 10 κιλά ψάρια τα οποία μπορούν να κρατήσουν.

Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 2 ευρώ ανά κιλό και νικητές θα αναδειχθούν οι 3 πρώτοι ανάλογα με το βάρος των αλιευμάτων.