Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν μια μέρα χωρίς πλοήγηση στο Internet ή σύνδεση στο facebook αλλά μια οικογένεια από τον Καναδά ζει σε συνθήκες 1986 εδώ και έναν χρόνο, ως μέρος ενός κοινωνικού πειράματος.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι, όταν ο Blair McMillan ζήτησε από τον πεντάχρονο γιο να βγουν έξω για παιχνίδι καθώς ο καιρός ήταν εξαιρετικός.

Ο μικρός αρνήθηκε λέγοντας ότι προτιμά να παίξει βιντεοπαιχνίδια στο iPad. Η απάντηση ήταν σοκαριστική για τον πατέρα που θυμήθηκε ότι εκείνος σαν παιδί δεν έμενε ποτέ μέσα, το αντίθετο!

\"perierga.gr

Τότε μια φαεινή ιδέα του ήρθε: να δείξει στα παιδιά του πώς ήταν η ζωή το 1986, τότε που δεν υπήρχε η τεχνολογία, τουλάχιστον όχι τόσο αναπτυγμένη.

Από τον Απρίλιο λοιπόν οι McMillans έχουν εγκαταλείψει κάθε σύγχρονη τεχνολογία και ζουν σε συνθήκες 1986 (χρονιά που γεννήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του).

Έτσι η οικογένεια δεν έχει Ιnternet, έχουν μια παλιά τηλεόραση του 1980, ένα κασετόφωνο, ενώ πέταξαν τα κινητά, έσβησαν το email και χρησιμοποιούν κανονικό τηλέφωνο και ταχυδρομείο με πραγματικές επιστολές.

\"perierga.gr

Eπιπλέον χτυπούν τις πόρτες των ανθρώπων αντί να τους μιλάνε στο Facebook και χρησιμοποιούν χάρτες αντί συστημάτων πλοήγησης.

«Στην αρχή ήταν δύσκολο να συνηθίσουμε αλλά σιγά σιγά όλοι μας συμπαραστάθηκαν. Σκοπός μας είναι να φτάσουμε στον Απρίλιο του 2014 και να πούμε μετά τα συμπεράσματά μας από αυτή την προσπάθεια. Προς το παρόν έχουμε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και έχουμε βρεθεί πιο κοντά με τους φίλους και την οικογένειά μας», λέει ο πατέρας.

perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook