Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, όπου και θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας, και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ενώ θα αναπτύξει και το όραμά του για τη συνέχεια.

Ο κ. Σαμαράς πρόκειται ακόμη να τονίσει ότι η χώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση.

Θα επισημάνει παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία διαφορετική χώρα, από ό,τι την παρέλαβε και ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν.

Στη Θεσσαλονίκη και ο Αλ. Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 12.30 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος.

Στον ίδιο χώρο θα συναντηθεί στις 13.30 μ.μ. με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος είναι στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Στις 6 το απόγευμα θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί το κτήριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.

naftemporiki.gr