Υλικά

• 500 γρ. μακαρόνια Νο6
• 20 αχινοί (περίπου)
• 5-6 τεμ. γαρίδες 
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 110 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 70 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• ξύσμα απο ½ λεμόνι 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τους αχινούς με το ειδικό εργαλείο και βγάζουμε τα αυγά τους. Τα κρατάμε σε βαθύ πιάτο, με μερικές σταγόνες λεμόνι. 

Παράλληλα, βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράζει για τα μακαρόνια. 

Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τη μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση. Μόλις κάψει και ροδίσει το σκόρδο το πετάμε, ρίχνουμε στο λάδι τις γαρίδες, τον μαϊντανό, σωτάρουμε για 2' και προσθέτουμε το άλλο σκόρδο τριμμένο. Ανακατεύουμε και βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά. 

Βράζουμε τα σπαγγέτι (να κρατάνε στο δόντι) και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο, τις γαρίδες και τον μαϊντανό, που έχουμε βάλει ξανά στη φωτιά, προσθέτοντας το ξύσμα του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμα 2'. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά του αχινού. Ενσωματώνουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.