Με αρκετά «προχωρημένη» σχεδίαση και με διαστάσεις 4,21μ. μήκος, 1,75μ. πλάτος και ύψος μόλις 1,53μ., το πρωτότυπο Cactus θα κάνει την εμφάνισή του τις επόμενες ημέρες στη Φρανκφούρτη και μας αποκαλύπτει τη σχεδιαστική ταυτότητα που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά μικρομεσαία μοντέλα της Citroen.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο λοιπόν ξεχωρίζουν τα προστατευτικά στοιχεία που βρίσκονται στον προφυλακτήρα και τα πλαϊνά του αυτοκινήτου με την ονομασία, Airbump.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το Airbump είναι κατασκευασμένο από υλικό ανθεκτικό στις γρατζουνιές, ενώ παράλληλα οι θύλακες αέρα στο εσωτερικό του, απορροφούν την ενέργεια από μικρό-συγκρούσεις.

Περνώντας στο εσωτερικό παρατηρούμε το λεπτό ταμπλό που αφήνει ελεύθερη την επιφάνεια του πατώματος για περισσότερο χώρο.

\"\"

Παράλληλα ο πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί με μια οθόνη 7 ιντσών, ενώ όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου (κλιματισμός, ηχοσύστημα, πλοήγηση κ.α.) ελέγχονται από μια δεύτερη οθόνη 8 ιντσών. Επίσης, ο αερόσακος του συνοδηγού έχει τοποθετηθεί στην οροφή ελευθερώνοντας επιπλέον χώρο.

Τέλος, αναφέρουμε ότι το Citroen Cactus χρησιμοποιεί το νέο υβριδικό σύστημα της εταιρείας Hybrid Air για την κίνηση, πετυχαίνοντας κατανάλωση 3,0 λτ./100 χλμ.

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook