Με τη διεξαγωγή του 7ου και τελευταίου γύρου σήμερα το πρωί στις 10 πμ, πέφτει η αυλαία του Ανοικτού Σκακιστικού Τουρνουά «Αποκόρωνας 2013», που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Χανιωτών σκακιστών το τετραήμερο 4-7 Σεπτέμβρη. 
Διοργανωτές και φιλοξενούμενοι ομολογούν, πως η απόλυτη επιτυχία που είχε το τουρνουά σε όλα τα επίπεδα (συμμετοχές, αγωνιστικό ενδιαφέρον, παράλληλες εκδηλώσεις, φιλική ατμόσφαιρα, συνθήκες φιλοξενίας κλπ) αποτελούν μια λαμπρή υποθήκη για μελλοντικές σκακιστικές διοργανώσεις στην περιοχή. 
Μετά τους 6 πρώτους γύρους, η βαθμολογία στην κορυφή παραμένει συγκεχυμένη και όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση των συναντήσεων του σημερινού 7ου γύρου. 
Η τελική γενική κατάταξη θα κριθεί από τις παρτίδες Σκαλκώτας (5) – Καλογερής (5,5), Χατζηδάκης (5)- Κουρκουνάκης (5),Πισσαδάκης (4,5) – Δημητριάδης (5).
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι ειδικές κατηγορίες, όπου και εκεί γίνονται σκληρές μάχες. 
Έτσι, μετά τον 6ο γύρο στις γυναίκες προηγείται με 4,5 βαθμούς η Μαριέτα Μουρούτη, στην κατηγορία κάτω των 18 ο Γιάννης Καλογερήςμε 5,5 βαθμούς (άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση μετά το Μεσογειακό Πρωτάθλημα του νεαρού σκακιστή), στην κατηγορία κάτω των 14 ο Δημήτρης Πισσαδάκης με 4,5 βαθμούς ,στην κατηγορία κάτω των 10 ο Νίκος Τζεμανάκης με 4 βαθμούς ,στην κατηγορία κάτω των 8 οι Μιχάλης Χριστοδουλάκης, Αθηνά Βακάλη καιΠλάτωνας Θωμαδάκης με 3 βαθμούς, ενώ πρώτος τοπικός σκακιστής μέχρι τώρα είναι ο Γιάννης Κόρδας με 4 βαθμούς.
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε εξ άλλου η διάλεξη που παραχώρησε χθες στον φιλόξενο χώρο του ΤΖΙΤΖΙΚΑ στους Αρμένους, ο ομοσπονδιακός μαιτρ και πρ. μέλος της εθνικής ομάδας λύσης προβλημάτων Σπύρος Ιλαντζής με θέμα «εισαγωγή στο καλλιτεχνικό σκάκι». Όσοι την παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από ένα έμπειρο σκακιστή του είδους, σ’ ένα κόσμο του σκακιού, τόσο όμορφο όσο και αρκετά άγνωστο σε πολλούς. 
Μεγάλος χορηγός του τουρνουά είναι τα σουπερμάρκετ ΙΝΚΑ, οικονομικοί χορηγοί το εστιατόρειο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ, θέρμανση-υδραυλικά KAKOYΡΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, τα ηλεκτρικά είδη ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ, η ΣΑΡΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αφοι ΧΙΩΤΑΚΗ ΑΒΕΕ, το ΚΤΕΟ Χανίων, το εργαστήριο ελληνικής γλώσσας ΚΛΕΙΣ, τα λευκά είδη THALASSA, η AUTO RECYCLE ΕΠΕ, το πρακτορειο STATUS TURISM AGENCY, εισαγωγές-εμπορία AUTO-EXPERT, το QUICK FILM, η ΕΤΑΝΑΠ, τηλεοπτικός χορηγός η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ραδιοφωνικός χορηγός το ΔΙΚΤΥΟ FM 91,5.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook