Αν το χαρακτηρίζαμε απλώς «ρολόι», οπωσδήποτε θα το αδικούσαμε. Ταυτόχρονα απέχει τόσο σχεδιαστικά όσο και από πλευράς μεγέθους από τις συνηθισμένες φορητές συσκευές, τα λεγόμενα «gadget». Η εταιρεία Samsung παρουσίασε τη νέα συσκευή «GALAXY Gear», ένα «έξυπνο ρολόι» ή αλλιώς smartwatch, όπως θα ήταν ένας πιο ακριβής προσδιορισμός, το οποίο συνδυάζει υψηλή συνδεσιμότητα και ειδικά σχεδιασμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

«Οι συνεχείς καινοτομίες της Samsung στην κατηγορία των έξυπνων συσκευών τεκμηριώνουν τη δέσμευσή μας να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι επιθυμούν μια πιο άνετη και ευχάριστη καθημερινή ζωή. Το Samsung GALAXY Gear γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στους κόσμους των φορητών συσκευών και της μόδας, δημιουργώντας μια τεχνολογία που μπορεί, πραγματικά, να φορεθεί» ανέφερε ο JK Shin, CEO και πρόεδρος IT & Mobile Division της Samsung Electronics. «Το Samsung GALAXY Gear διευκολύνει τους χρήστες, καθώς δεν χρειάζεται να ελέγχουν συνεχώς τις έξυπνες συσκευές τους. Παρέχει αυτό που εμείς αποκαλούμε "έξυπνη ελευθερία", επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν οι ίδιοι πώς, γιατί, πότε και πού θα συνδεθούν» πρόσθεσε. 


 
Βιώστε μια νέα εμπειρία ελευθερίας στις τηλεπικοινωνίες

Το Samsung GALAXY Gear επιτρέπει στους χρήστες να ζουν την κάθε στιγμή, παραμένοντας συνδεδεμένοι στις Samsung GALAXY συσκευές τους. Ενημερώνει τους χρήστες για εισερχόμενα μηνύματα, κλήσεις, e-mails και ειδοποιήσεις, ενώ η ένδειξη «preview» (προεπισκόπηση) επιτρέπει είτε την αποδοχή ενημερώσεων είτε -διακριτικά- την αγνόησή τους. Καθώς ένα εισερχόμενο μήνυμα απαιτεί την προσοχή του χρήστη, η ανάγνωσή του μπορεί να γίνει από τη Samsung GALAXY συσκευή και η εφαρμογή Smart Relay θα αποκαλύψει άμεσα το πλήρες περιεχόμενο στην οθόνη. 


 
Φωνητικές επιλογές

Το ενσωματωμένο αρχείο της συσκευής επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν hands-free κλήσεις απευθείας από το GALAXY Gear χωρίς να χρειάζεται καν να αγγίξουν τη συσκευή, παρέχοντας έτσι απαράμιλλη διευκόλυνση στις καθημερινές τους εργασίες και ασχολίες. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να προετοιμάσουν πρόχειρα μηνύματα, να προσθέσουν εγγραφές στο ημερολόγιό τους, να ρυθμίσουν το ξυπνητήρι, καθώς και να ελέγξουν τις προβλέψεις για τον καιρό απευθείας από το GALAXY Gear, μέσω της εφαρμογής S Voice. 


 
Ο καρπός γίνεται εργαλείο που «αιχμαλωτίζει» την καθημερινότητα

Το Samsung GALAXY Gear είναι εξοπλισμένο με μια γκάμα χαρακτηριστικών που βοηθούν τους χρήστες να αποτυπώσουν σημαντικές καθημερινές στιγμές. Με την εφαρμογή «Memographer», μια κάμερα 1.9 MegaPixel επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες και video, δημιουργώντας με εύκολο τρόπο αρχεία από την καθημερινή τους ζωή, τα οποία μπορούν να μοιραστούν μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης. Συμπληρωματικά, με την εφαρμογή «Voice Memo» προσφέρεται η δυνατότητα ηχογράφησης συνομιλιών, οι οποίες μπορούν να αποσταλούν με τη μορφή μηνύματος, μέσω συσκευών της σειράς Samsung GALAXY. 


 
Άμεση πρόσβαση στα αγαπημένα σας χαρακτηριστικά

Με το GALAXY Gear οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε μια ποικιλία αγαπημένων χαρακτηριστικών, μέσω των οποίων ενισχύονται περαιτέρω τα πλεονεκτήματα της νέας συσκευής. Με την εφαρμογή ασφαλείας Auto Lock, η επιφάνεια εργασίας κάθε συνδεδεμένης GALAXY συσκευής κλειδώνει αυτόματα, όταν το GALAXY Gear τοποθετηθεί 1,5 μέτρο μακριά της. Η εφαρμογή Find My Device βοηθά τους χρήστες να εντοπίσουν τις έξυπνες συσκευές τους, κάνοντάς τις να παράγουν ήχο, να φωτίζονται και να δονούνται. Με το νέο smartwatch της Samsung, κάθε χρήστης μπορεί να έχει έλεγχο στα μουσικά κομμάτια που αναπαράγονται μέσω των GALAXY συσκευών του: το Gear βοηθά τον χρήστη να εντοπίσει τα αγαπημένα του τραγούδια και να τα αναπαράγει, ακόμα και αν η GALAXY συσκευή του δεν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Τέλος, ενσωματωμένη είναι η λειτουργία Pedometer, η οποία καταγράφει την αθλητική δραστηριότητα των χρηστών, μέσω τεχνολογίας ενσωματωμένων αισθητήρων. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν πόση απόσταση έχουν διανύσει και πόσες θερμίδες έχουν καταφέρει να καταναλώσουν. 


 
Διπλός ρόλος - έξυπνο ρολόι, ιδανικό αξεσουάρ

Το Samsung GALAXY Gear είναι ιδιαίτερα κομψό. Ο σχεδιασμός του είναι εκλεπτυσμένος με υψηλής ποιότητας τελειώματα, επιτρέποντάς του να ταιριάζει με κάθε ντύσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, παραπέμπει σε εικόνες αντικειμένων πολυτελείας. Η συσκευή λειτουργεί και ως κλασικό ρολόι χεριού, συμπεριλαμβάνοντας πολλές επιλογές για την παραμετροποίηση της οθόνης, βάσει των προσωπικών επιλογών του χρήστη. Το Samsung GALAXY Gear είναι ενσωματωμένο με δέκα διαφορετικές επιλογές ρολογιού, αλλά περισσότερες επιλογές θα γίνουν διαθέσιμες για «κατέβασμα» μέσω του Διαδικτύου, μέσω των Samsung Apps. Η εμπειρία του GALAXY Gear μπορεί να γίνει ακόμα πιο προσωποποιημένη, μέσω των έξι διαφορετικών χρωμάτων στα οποία θα είναι διαθέσιμη η συσκευή κατά το λανσάρισμα: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold και Lime Green. 


 
Το Samsung GALAXY Gear θα λανσαριστεί στις 25 Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 140 χώρες παγκοσμίως.

Τεχνικά χαρακτηριστικά zougla.gr