Στα ίχνη της αποκάλυψης ενός ακόμη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Κρήτη βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές μετά την σύλληψη ενός Έλληνα και ενός Βούλγαρου με πάνω απο μισό κιλό ηρωίνης.

Πρόκειται για έναν 47χρονο Ηρακλειώτη και έναν 33χρονο Βούλγαρο που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου,κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς, στις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Δεκαέξι (16) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες συνολική ποσότητα ηρωίνης 516,9 γραμμάρια,

• Το χρηματικό ποσό των πενήντα πέντε (55) ευρώ,

• Δύο (2) κινητά τηλέφωνα και  μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Επιπλέον στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων τριάντα (630) ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και η ενδεχομένη εμπλοκή και άλλων προσώπων σε ηγετικό, οργανωτικό ή περιφερειακό ρόλο.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.