Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος δύο στρατιωτικών και ενός ημεδαπού ιδιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. 

Πρόκειται για έναν 41χρονο Ανθυπολοχαγό και έναν 41χρονο Αρχιλοχία, οι οποίοι υπηρετούν σε διαφορετικές στρατιωτικές Υπηρεσίες της Αττικής και έναν 50χρονο ιδιώτη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης οπλισμού από στρατιωτικούς και ιδιώτες, οργανώθηκαν χθες (06.09.2013) παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική και Καρδίτσα και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των τριών συλληφθέντων, καθώς επίσης στο αυτοκίνητο του Ανθυπολοχαγού και στο γραφείο του Αρχιλοχία. 
Πιο αναλυτικά, στην κατοχή του Αρχιλοχία, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών όπλων, όπως συγκρατήρες, χειρολαβές, κοντάκια, γεμιστήρες, επαναληπτικά ελατήρια, κορμοί όπλων, κλείστρα, πύροι σφηνώσεως, εγχειρίδια για συντήρηση όπλων κ.α., για τα οποία δεν υπήρχαν δικαιολογητικά – παραστατικά κυριότητας από τις Στρατιωτικές Αρχές.

Στην κατοχή του Ανθυπολοχαγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) συσκευή εκτόξευσης ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer) και μία (1) συσκευασία με είκοσι πέντε (25) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) περίστροφο χωρίς φυσίγγια, για το οποίο δεν κατείχε σχετική άδεια, μια (1) πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος και ένα (1) μαχαίρι. 

Σε συνεργασία με τις Στρατιωτικές Αρχές, διερευνάται εάν τα υλικά οπλισμού που βρέθηκαν στην κατοχή του Αρχιλοχία, έχουν αφαιρεθεί από μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Ο Αρχιλοχίας μαζί με τον ιδιώτη οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ ο Ανθυπολοχαγός στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700. 

(φωτο αρχείου)