Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,8% φέτος, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ποσοστό καλύτερο από το -4,2% που αναμενόταν προηγουμένως.

«Μια ηπιότερη ύφεση της τάξης του 3,8% αναμένεται το 2013», δήλωσε ο Έλληνας αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται χωρίς να κατονομάζει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Οι δηλώσεις αυτές σε συνδυασμό με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, έρχονται μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ της χώρας στο β΄ τρίμηνο, τα οποία εμφάνισαν ότι η ύφεση ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν, καθώς η τουριστική περίοδος τόνωση την πληγείσα από την κρίση οικονομία και αύξησε τις ελπίδες για μια επιστροφή στην ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 3,8% στο β΄ τρίμηνο έναντι της εκτίμησης του Αυγούστου για συρρίκνωση 4,6%, και αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων τριών ετών.

Οι διεθνείς επιθεωρητές της Ελλάδας αναμένουν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,2% φέτος. Οικονομολόγοι δηλώνουν ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο στόχος φαίνεται εφικτός. Για το επόμενο έτος, η Ελλάδα αναμένεται να εμφανίσει ήπιο ρυθμό ανάπτυξης 0,6%.

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook