Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν τρία μέλη της, μεταξύ των οποίων ένας 62χρονος που θεωρείται ηγετικό στέλεχος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 30 ατόμων για την ίδια υπόθεση. Η εξάρθρωση της οργάνωσης έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Europol.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, τον Ιούνιο του 2012 εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ιταλίας τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε 17 μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο βρέθηκαν νεκροί. Γι αυτή την υπόθεση, συνελήφθησαν τότε δύο μέλη της οργάνωσης, 40 και 44 ετών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Ιταλίας.

Ακολούθησε η αστυνομική έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τρεις άνδρες, ο 62χρονος που θεωρείται ότι διαδραμάτιζε ηγετικό ρόλο και άλλοι δύο, ηλικίας 21 και 54 ετών.

Η οργάνωση, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία καθοδηγούνταν από τον 62χρονο, διέθετε λεωφορείο το οποίο είχε υποστεί τροποποιήσεις με κατασκευή ειδικών κρυπτών για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Προκειμένου μάλιστα η όλη επιχείρηση να μοιάζει με εκδρομικό ταξίδι, η οργάνωση χρησιμοποιούσε εικονικούς πελάτες- συνεργούς, οι οποίοι συμμετείχαν έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η οργάνωση αποκόμιζε 1.000 ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook