Αύριο, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 21.00, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» οργανώνει ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Αλέξη Φρουδαράκη, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκης» (είσοδος από τη Λεωφόρο Πλαστήρα).
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου και τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του στόχου ίδρυσης Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, στο Ηράκλειο. 
Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει τώρα και καιρό από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου και συνεχίζεται εντατικά, δεδομένου ότι οι σημερινές κοινωνικές ανάγκες την καθιστούν ολοένα και περισσότερο αναγκαία.
Μέσα από μια ευχάριστη βραδιά με ένα διακεκριμένο ερμηνευτή, θα δοθεί η ευκαιρία ενημέρωσης για την πορεία του στόχου αυτού του Ομίλου και του έργου των Παιδικών Χωριών SOS στην πόλη μας.
Το Πρόγραμμα του ρεσιτάλ, το οποίο είναι ευγενική προσφορά του σολίστα, περιλαμβάνει τα εξής έργα:
A.BARRIOS LA CATHEDRAL
Andante religioso
Allegro solemne
F.TARREGA Capricio Arabe
Recuerdos de l’Alhambra
J.RODRIGO Invocacion y Danza
I.ALBENIZ Asturias
R.DYENS Tango en skei
Fuoco
Ο Αλέξης Φρουδαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας από τον πατέρα του Νίκο Φρουδαράκη. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα με δάσκαλο τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Ωδείο ‘ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ’ με υποτροφία του Ωδείου, από όπου πήρε το Δίπλωμα Σολίστ με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο .
Έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος σεμινάρια master class με διάσημους ξένους κιθαριστές όπως οι : Oscar Ghiglia (Ιταλία), Manuel Barrueco (Κούβα), David Russel (Σκωτία), Hubert Kappel (Γερμανία), David Starobin (Η.Π.Α.), Gordon Crosskey (Αγγλία) και Roland Dyens (Γαλλία). 
Στη συνέχεια, έχοντας κερδίσει υποτροφία από τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές με τους : Michael Lewin, Timothy Walker και John Mills. Κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονων Συνθετών που διοργανώθηκε από την Ακαδημία , ερμηνεύοντας έργα του Ιταλού συνθέτη Franco Donatoni, ενώ για την εξαιρετική μουσικότητά του βραβεύτηκε με το περίφημο JULIAN BREAM PRIZE από τον ίδιο τον Julian Bream. Στις τελικές εξετάσεις για το Postgraduate Performance Course του απενεμήθη το JOHN BOOTH PRIZE από τον Διευθυντή της Ακαδημίας για την υψηλή επίδοσή του.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, απέκτησε το Δίπλωμα Διδασκαλίας (L.R.A.M.) , καθώς και το Recital Diploma of the Royal Academy of Music (Dip.R.A.M.), την υψηλότερη διάκριση της Ακαδημίας.
Από τις συμμετοχές του σε διάφορα Διεθνή Φεστιβάλ και διαγωνισμούς κλασικής κιθάρας απέσπασε τις ακόλουθες διακρίσεις :
3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κιθάρας «Francisco Tarrega» (Ισπανία)
Α’ Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας του JULIAN BREAM (Αγγλία)
Γ’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας «Citta di Mottola» (Ιταλία)
Γ’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας «Ruggero Chiesa» (Ιταλία)
B’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ» (Ελλάδα)
Β’ Βραβείο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Κέρκυρας
B’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ» (Ελλάδα)
Ο Αλέξης Φρουδαράκης έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές από τον Ελληνικό και ξένο τύπο. Έχει συμπράξει ως σολίστ με σημαντικές Ελληνικές και ξένες ορχήστρες όπως την Ισπανική Ciutat de Torrent υπό την Διεύθυνση του Jose Fabra, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την Διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου και την ΚΑΜΕΡΑΤΑ υπό την Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.
Εισιτήρια για το ρεσιτάλ θα διατίθενται στην είσοδο του Κηποθεάτρου «Μάνος Χατζηδάκης» στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook