Με μια επιστολή, με την οποία καταγγέλει τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ.Ζαχαρία Δοξαστάκη, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μεραμβελιωτάκης ανακοινώνει την παραίτησή του, όχι μόνο απο την θέση του Αντιδημάρχου, αλλά και απο την θέση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης.
Ο κ. Μεραμβελιωτάκης, γνωστοποιώντας πως θα θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Χερσονήσου στις επόμενες εκλογές, καταγγέλει τον κ.Δοξαστάκη για \”απουσία συλλογικότητας\” στις αποφάσεις της πλειοψηφούσας παράταξης, αφήνοντας σαφείς αιχμές πως ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον των δημοτών.
Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του κ.Μεραμβελιωτάκη.

Η αίτηση παραίτησης 

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από την θέση του Αντιδημάρχου Δήμου Χερσονήσου, αλλά και από σύμβουλο της πλειοψηφήσας παράταξης. Οι λόγοι της παραίτησης μου αναφέρονται παρακάτω. 
«Γνωρίζεις κ. Δήμαρχε», ότι ήμουν ένας από τους βασικούς υποψηφίους συμβούλους που συγκρότησαν τον συνδυασμό πλειοψηφίας των περασμένων εκλογών και ότι ο μόνος όρος που είχα θέσει ως απαραίτητη προυπόθεση για να προσφέρω την απόλυτη στήριξη μου, ήταν η συλλογική προσπάθεια. Μέσω των προσωπικών συνατήσεων μας προσπάθησα να σου μεταφέρω τις ενστάσεις μου και τις αντιρρήσεις μου σε καθετί που έθετε σε κίνδυνο αυτή τη συλλογική προσπάθεια.
Παρόλα αυτά, από το ξεκίνημα του εγχειρήματος μας για την οργάνωση του «Καλλικράτη» στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, οι ενέργειες σου ήταν αντίθετες προς αυτήν την κατελυθυνση. Μια από τις πρώτες αποφάσεις σου ήταν να ζητήσεις δημόσια έλεγχο στα οικονομικά πριν καν παραλάβεις τα ταμεία των τεσσάρων δήμων, μια κίνηση που παρερμηνεύτικε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σπηλώνοντας τα ονόματα συναδέλφων, δημάρχων, αντιδημάρχων αλλά και δημοτικών συμβούλων που συγκροτούσαν τα μέχρι τότε τα δημοτικά συμβούλια. Η κίνηση αυτή δεν βασίστηκε σε κανένα στοιχείο ή ένδειξη που να την δικαιολογούσε.
Για ποια συλλογικότητα Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε αναφερόμαστε, όταν στους περισσότερους δημότες μας και όχι μόνο, είναι μπλοκαρισμένα τα ΑΦΜ και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί χωρίς να έχουν καν ειδοποιηθεί? 
Για ποια συλλογικότητα Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε αναφερόμαστε όταν συστήνεται επιτροπή από το δημοτικό συμβούλιο για να χειριστεί το θέμα των «ΤΑΞΙ» της περιοχής μας,και στην οποία επανειλημμένως ζήτησα να είμαι μέλος, η οποία δεν συνεδρίασε ποτέ με την γνωστή σε όλους μας κατάληξη?
Για ποια συλλογικότητα Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε αναφερόμαστε όταν ενημερώνεται δημοτικός σύμβουλος στα καφενεία για εξωπραγματικά ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί στους δημότες για την πράξη εφαρμογής του δ.δ.Γουρνών, και για πολλά άλλα θέματα στα οποία δεν επεκτείνομαι για να μην κουράσω το σώμα.
Στην μέχρι τώρα πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οκτώ χρόνια ως κοινοτάρχης, τέσσερα χρόνια ώς Αντιδήμαρχος πρώην Δήμου Γουβών, ως Αντιδήμαρχος Δήμου Χερσονήσου και ως Δημοτικός Σύμβουλος, έχω μάθει να δρω και να συμπεριφέρομαι με ανιδιοτέλεια για το συμφέρον της περιοχής και των δημοτών μας, σε τέτοιο βαθμό ώστε να έρχομαι ο ίδιος αντιμέτωπος ακόμα και με την δικαιοσύνη.
Υπάρχει πολιτική βούληση για όλα τα παραπάνω σήμερα? Για τους παραπάνω λόγους σε επισκέφτηκα στο γραφείο σου έπειτα από την σύσκεψη μου με τους συνεργάτες μου, και σου μετέφερα την πρόθεση και την ειλημμένη απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Χερσονήσου, ακόμα και αν είσαι υποψήφιος Δήμαρχος και εσύ στις εκλογές. Παράλληλα προφορικά σου υπέβαλα και την παραίτηση μου. 
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου αλλά και εσένα Κύριε Δήμαρχε, για την μέχρι τώρα συνεργασία μας. 
Υ.Σ. Κύριε πρόεδρε παρακαλώ η παραίτηση μου να διαβαστεί στο σώμα και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Με τιμή,
Μεραμβελιωτάκης Γεώργιος,
δημοτικός σύμβουλος

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook