Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS πως δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, μετέδωσε σήμερα ο δημοσιογράφος του CBS, ο οποίος πήρε την συνέντευξη από τον σύρο πρόεδρο στη Δαμασκό.
«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή», δήλωσε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ στο CBS, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.
«Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι \’δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου\’», πρόσθεσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος.
Αποσπάσματα της συνέντευξης με τον σύρο πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν το πρωί της Δευτέρας από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS.
Ο Σύρος πρόεδρος επίσης «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για το ενδεχόμενο αυτό», σύμφωνα με τον Ρόουζ.
Ο Ασαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας. Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η κυβέρνησή του έχουν εντείνει την εκστρατεία τους για να πείσουν τα μέλη του Κονγκρέσου, τα οποία επιστρέφουν αύριο στο Σώμα, για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Ο Ομπάμα τους ζήτησε να μην κλείνουν τα μάτια μετά τις επιθέσεις στις 21 Αυγούστου που προκάλεσαν τον θάνατο πολλών εκατοντάδων ανθρώπων.
Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τρία μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και στα τηλεοπτικά δίκτυα PBS, CNN και Fox News, οι οποίες θα μαγνητοσκοπηθούν και θα προβληθούν το βράδυ της Δευτέρας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των αντίστοιχων καναλιών. Την Τρίτη θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook