Με την εντυπωσιακή επικράτηση του Γιάννη Καλογερή έκλεισαν οι αγώνες του Ανοικτού Σκακιστικού Τουρνουά «Αποκόρωνας 2013», που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Χανιωτών σκακιστών την περασμένη εβδομάδα. 
Ο νεαρός σκακιστής του Κύδωνα, που φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αμέσως μετά την επιτυχία του στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα, εντυπωσίασε στο τουρνουά του Αποκόρωνα και με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες κατατάχτηκε 1ος στην τελική βαθμολογία, πετυχαίνοντας μάλιστα δυο νίκες επί των διεθνών μαιτρ Φρεντζά και Σκαλκώτα.
Η τελική βαθμολογία έχει ως εξής: 

\"\"

1)Καλογερής 6,5 2) Δημητριάδης 6 3-6) Χατζηδάκης, Κουρκουνάκης, Φρεντζάς, Φέστας Γ. 5,5) 7-11) Σκαλκώτας, Ιλαντζής, Ονταμπασίδης, Κώτσογλου Ευαγ., Δασκαλάκη Σοφ.5, 12-20) Πισσαδάκης, Μουρούτη, Φέστας Αριστ., Κουτουλάκης, Κωνστανταράκης, Λιοδάκης, Παπαγεωργίου Γεωργ., Δασκαλάκης Γιωργ., Simons 4,5 21-31) Θωμάκης, Μπαμπιολάκης, Βιδαλάκης, Τζεμανάκης, Χριστοδουλάκης Στεφ., Θωμαδάκης Ραφ., Κόρδας, Παπαγεωργίου Ευτ., Κώτσογλου Γιωργ., Χριστοδουλάκης Μιχ., Παυλουδάκης Βας. 4 κλπ
Στις ειδικές κατηγορίες οι τρεις πρώτοι της κατάταξης ήταν:

\"\"

Στις γυναίκες: 1) Κώτσογλου Ευαγ. 2) Μουρούτη 3) Παπαγεωργίου Ευτ.

\"\"

Στους νέους κάτω των 18: 1) Ονταμπασίδης 2) Πισσαδάκης 3) Φέστας Αριστ.

\"\"

Στους νέους κάτω των 14: 1) Δασκαλάκη Σοφ., 2)Κωνστανταράκης, 3) Θωμάκης

\"\"

Στους νέους κάτω των 10: 1) Λιοδάκης, 2) Τζεμανάκης 3) Παυλουδάκης

\"\"

Στους νέους κάτω των 8: 1) Χιστοδουλάκης Μιχ., 2)Θωμαδάκης Πλ., 3)Εικοσιπεντάκη ΑΝ.

Στους τοπικούς σκακιστές: 1) Simons, 2) Κόρδας 3) Prior
Το ενδιαφέρον του τουρνουά όμως δεν περιορίσθηκε μόνο στις ενδιαφέρουσες μάχες που έγιναν στο χώρο των αγώνων, αλλά και στα καθημερινά δρώμενα που ακολουθούσαν κάθε βράδυμετά τους αγώνες, στον φιλόξενο χώρο του ΤΖΙΤΖΙΚΑ στους Αρμένους, κάτω από τα πλατάνια, δίπλα στα δροσερά νερά. 
Την πρώτη νύκτα οι δυο διεθνείς μαιτρ Νίκος Σκαλκώτας και Ηλίας Κουρκουνάκης, έδωσαν ένα ματς δυο παρτίδων, όπου νικητής αναδείχθηκαν …τα μαύρα, αφού και οι δυο πρωταθλητές μας είχαν από μια νίκη, αγωνιζόμενοι με τα μαύρα! Κερδισμένοι φυσικά ήταν και όσοι το παρακολούθησαν στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στο χώρο και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε. 
Την επόμενη ημέρα έγινε η προβολή της ταινίας του 1925 «Σκακιστικός πυρετός» ενώ το τελευταίο βράδυ, ο ομοσπονδιακός μαιτρ και πρ. μέλος της εθνικής ομάδας λύσης προβλημάτων Σπύρος Ιλαντζής θα παραχώρησε διάλεξη με θέμα «εισαγωγή στο καλλιτεχνικό σκάκι». Όσοι την παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από ένα έμπειρο σκακιστή του είδους, σ’ ένα κόσμο του σκακιού, τόσο όμορφο όσο και αρκετά άγνωστο σε πολλούς. 
Μεγάλος χορηγός του τουρνουά είναι τα σουπερμάρκετ ΙΝΚΑ, οικονομικοί χορηγοί το εστιατόρειο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ, θέρμανση-υδραυλικά KAKOYΡΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, τα ηλεκτρικά είδη ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ, η ΣΑΡΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αφοι ΧΙΩΤΑΚΗ ΑΒΕΕ, το ΚΤΕΟ Χανίων, το εργαστήριο ελληνικής γλώσσας ΚΛΕΙΣ, τα λευκά είδη THALASSA, η AUTO RECYCLE ΕΠΕ, το πρακτορειο STATUS TURISM AGENCY, εισαγωγές-εμπορία AUTO-EXPERT, το QUICK FILM, η ΕΤΑΝΑΠ, τηλεοπτικός χορηγός η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ραδιοφωνικός χορηγός το ΔΙΚΤΥΟ FM 91,5.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook