Την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου επισημαίνουν με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τους βουλευτές του Νομού Λασιθίου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου ο Σύλλογος εργαζομένων του Ιδρύματος.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Προς: Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη
κοινοποίηση: αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα. Π. Πετράκη
βουλευτές Λασιθίου κ.κ.Κ. Δερμιτζάκη και Γ. Πλακιωτάκη
διοικητή Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ.Αλ. Μαυρικάκη

Άγ. Νικόλαος 9/9/13
κύριε περιφερειάρχα

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την πολύ μεγάλη καθυστέρηση για την παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όπου θα μεταστεγαστούν τα χειρουργεία, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μαιευτική Κλινική.

Ενώ τα χρήματα υπάρχουν και είναι έτοιμα προς εκταμίευση, υπάρχει πρόβλημα με την εκτίμηση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης (της Π.Ε. Λασιθίου) σχετικά με την πληρότητα του φακέλλου με τα σχετικά πιστοποιητικά που έχει προσκομίσει ο εργολάβος του έργου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο εκκρεμεί πολλά χρόνια (ένα ακόμα σύγχρονο "γεφύρι της Άρτας" για το νομό μας) , ενώ η κτιριακή κατάσταση όπου στεγάζονται μέχρι σήμερα τα τμήματα που σχεδιάζεται να μεταφερθούν είναι απαράδεκτη, γι΄αυτό και επιβάλλεται η άμεση μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις..

Σας ζητούμε συνεπώς να υπάρξουν πρωτοβουλίες από την πλευρά σας ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικό προσκόμματα και να παραδοθεί για χρήση αυτό το τόσο σημαντικό έργο.